Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OMS avertizează: Aerul din 44 de oraşe britanice e prea periculos pentru a fi respirat

Publicat:

In cel putin 44 de orase britanice testate de OMS au fost descoperite particule de funingine mai mici de 2,5 microni, despre care se presupune ca ar avea legatura cu decese premature si boli de inima.

Expunerea la aceste particule, numite si PM 2,5 nu ar trebui sa depaseasca 10 micrograme pe metru cub de aer, conform organizatiei de sanatate. Insa in numeroase orase britanice nivelul mediu al acestora este mult mai mare.

Glasgow este considerat a fi unul dintre cele mai poluate orase, cu o concentratie de 16 micrograme de PM 2,5 pe metru cub de aer, urmat de Londra si Birmingham.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Conflictul din Ucraina: Moscova ameninta Londra cu represalii militare

20:55, 06.05.2024 - Rusia a avertizat luni Marea Britanie ca daca Ucraina va folosi arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, cum a sugerat ministrul britanic de externe David Cameron, Moscova ar putea riposta prin atacuri asupra instalatiilor si echipamentelor militare britanice amplasate atat in Ucraina cat si in…

Moscova ameninta Londra cu represalii militare daca Ucraina foloseste armamentul britanic impotriva teritoriului rus

18:45, 06.05.2024 - Rusia a avertizat Marea Britanie ca daca Ucraina va folosi arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, cum a sugerat ministrul britanic de externe David Cameron, Moscova ar putea riposta prin atacuri asupra instalatiilor si echipamentelor militare britanice amplasate in Ucraina și alte țari.

Londra avertizeaza ca Rusia planuiește atacuri hibride in Moldova, inaintea prezidențialelor și a referendumului de aderarea la UE

16:45, 30.04.2024 - Serviciile de informații din Marea Britanie au avertizat ca Federația Rusa planuiește atacuri hibride in Republica Moldova, inaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului privind aderarea la Uniunea Europeana din aceasta toamna, scrie Bloomberg .

Planta exotica, așteapta de 20 de ani sa infloreasca

04:21, 23.04.2024 - Puya alpestri , supranumita turnul de safir pentru florile sale albastre neobișnuite, a inflorit la Gradina Botanica din Birmingham, Marea Britanie. De obicei, acest fenomen se produce o data la 10 ani, dar botaniștii britanici au fost nevoiți sa aștepte doua decenii intregi. Originara din Anzii chilieni,…

O pasare le da batai de cap unor polițiști britanici

23:45, 12.04.2024 - O pasare i-a derutat pe polițiștii din Bicester, Marea Britanie, dupa ce a inceput sa imite sunetele emise de sirenele mașinilor de intervenție. Merla traiește in Bicester, o localitate din comitatul englez Oxfordshire, la circa 100 de kilometri nord-vest de Londra. In timpul pe care l-a petrecut in…

Șeful Consilului de Securitate al Rusiei, acuze la adresa NATO: „Este implicata activ in organizarea de atacuri ale armatei ucrainene pe teritoriul Federației Ruse”

16:50, 02.04.2024 - Potrivit acestuia, Alianța Nord-Atlantica  ar folosi și organizații teroriste in interesele sale,  „de facto este parte a conflictului ucrainean” și „este implicata activ in organizarea de atacuri” ale armatei ucrainene pe teritoriul Federației Ruse. „In cadrul sau (NATO - ed.), se iau decizii colective…

ONU avertizeaza ca ar putea avea loc „o explozie a numarului de decese in randul copiilor” din Fașia Gaza

10:01, 20.02.2024 - Lipsa alarmanta de hrana, malnutritia galopanta si o raspandire rapida a bolilor ar putea duce la o „explozie” a numarului de decese in randul copiilor din Fasia Gaza, a avertizat luni Organizatia Natiunilor Unite (ONU), relateaza AFP, citata de Agerpres.

Yemen: Rebelii houthi anunța noi lovituri americane și britanice

07:36, 08.02.2024 - Statele Unite si Marea Britanie au lovit din nou tinte ale rebelilor houthi in Yemen, in provincia Hodeida (vest), a informat miercuri agentia de presa a rebelilor yemeniti, Washingtonul si Londra nefacand deocamdata niciun comentariu, scrie AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?