Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OBICEIURI care distrug intestinele

Publicat:

1. Stresul. Stresul poate modifica impulsurile nervoase si secretiile hormonale, perturband buna functionare a intestinului, scrie doctorulzilei.ro.

"Combinatia dintre job solicitant, griji familiale, datorii sau alte surse de stres stimuleaza productia de suc gastric in exces si poate duce la aparitia gastritelor si a ulcerului", atrage atentia specialistul in alimentatie .

Mancatul excesiv pe fond nervos. Obiceiul unor oameni de a manca in exces in perioadele stresante face ca intestinele sa nu poata face fața cantitații prea mari de mancare care trebuie sa fie…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum recunoști carnea alterata. Este extrem de periculoasa pentru sanatate

14:00, 19.04.2024 - In randurile de mai jos iți vom explica cum iți dai seama daca carnea este alterata. Alimentele alterate sunt extrem de periculoase pentru sanatatea organismului uman. Iata ce au transmis specialiștii!

Alimentele periculoase pe care romanii le consuma in timpul Postului Paștelui. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Atenție la combinația...”

21:31, 12.04.2024 - Postul Paștelui reprezinta o perioada sfanta pentru creștini, dar pentru care fac și foarte multe excepții alimentare. Din dorința de a respecta regulile, se ajunge de multe ori la combinații periculoase de mancare. Iata ce sfaturi are Mihaela Bilic pentru creștini!

Care carne este mai sanatoasa: Asigura-te ca se regasește in dieta ta

07:10, 10.04.2024 - Care este cea mai sanatoasa carne și cum sa o gatești. Carnea este utila, dar nu toata carnea, spun nutriționiștii. Și nu intotdeauna este vorba de culoarea ei - roșie sau alba, și nici de modul in care este crescuta, cum este gatita și in ce cantitate este consumata.

Care sunt alimentele la care nutriționista Mihaela Bilic nu poate renunța . „Nici eu nu reușesc. Am incetat sa ma mai invinovațesc”

13:50, 23.03.2024 - Mihaela Bilic este una dintre cele mai apreciate nutriționiste și autoarea cartii „Foamea Sufletului”. Ea a recunoscut pentru prima data ca are perioade in care mananca emoțional. Painea este una din marile ei bucurii.„Francezii il numesc EME (n. red.: prescurtare de la „envie de manger emotionnelle”),…

Ce nu ar trebui sa faci imediat dupa ce mananci. Obiceiul nesanatos pe care il au foarte mulți oameni

23:11, 18.03.2024 - Nutriționiștii și medicii recomanda sa eviți diverse activitați dificile sau odihna intinsa pe pat imediat dupa ce mananci, mai ales dupa o masa copioasa, cu multe grasimi și proteine. Digestia preparatelor pe care le-ai consumat incepe imediat dupa ce mananci și poate dura cateva ore, in funcție de…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…


Ce parere ai despre aceasta stire?