Oamenii de știință: temperatura aerului influențează transmiterea coronavirusului
Publicat:Oamenii de știința de la Universitatea din Louisville, Universitatea Johns Hopkins și Centrul Comun de inteligența artificiala al Ministerului Apararii al SUA au descoperit ca temperatura aerului afecteaza in mod direct probabilitatea transmiterii coronavirusului SARS-CoV-2. Despre acest lucru s-a anunțat intr-un articol publicat in revista PLOS ONE. Cercetatorii au comparat datele zilnice priv
Citeste articolul mai departe pe noi.md…
Sursa articol: noi.md
Stiri pe aceeasi tema
Apar 'robotii-plante' - Oamenii de stiinta trec la un alt nivel și cauta sa combine tehnologia cu natura
07:05, 07.04.2021 - Oamenii de stiinta experimenteaza noi sisteme de comunicare cu plantele, prin organisme vegetale carnivore manipulate de la distanta sau vegetatie ce semnaleaza cand este afectata de o boala, relateaza marti AFP, potrivit AGERPRES. In Singapore, o echipa de cercetatori a conectat plante la…
Oamenii de știința au descoperit legatura dintre grupa sangvina și coronavirus
21:15, 08.03.2021 - Oamenii de știința au descoperit o legatura intre grupa de singe și coronavirus. Cercetatorii au publicat rezultatele muncii lor in Jurnalul Societații Americane de Hematologie Blood Advances, relateaza RIA Novosti. Conform rezultatelor, domenul RBD viral prefera antigeni din grupa a doua sangvina.…
FOTO Descoperirea secolului: Fosilele celui mai vechi titanozaur din lume, gasite in Patagonia
06:50, 03.03.2021 - Oamenii de stiinta au descoperit, intr-o regiune salbatica din Patagonia, Argentina, fosilele a ceea ce ar putea fi cel mai vechi membru cunoscut al grupului titanozaurilor, care cuprinde animalele terestre cu cele mai mari dimensiuni din istoria Terrei, informeaza Reuters. Cercetatorii au…
Dintii unor mamuti siberieni contin cel mai vechi ADN recuperat de oamenii de stiinta
21:46, 17.02.2021 - Cel mai vechi ADN din istoria cercetarilor stiintifice a fost recuperat de o echipa de specialisti, care l-au extras din molarii unor mamuti care au trait in nord-estul Siberiei pana in urma cu 1,2 milioane de ani, in cadrul unui proiect care a condus la largirea sferei de cunostinte despre speciile…
O noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2, descoperita in sudul Californiei
09:36, 16.02.2021 - O noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2, descoperita in sudul Californiei. O echipa internationala de cercetatori a detectat o noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2 in sudul Californiei si a descoperit ca 44 la suta din mostrele prelevate si studiate in luna ianuarie corespundeau acestei noi…
Oamenii de stiinta au reusit sa faca prima fotografie 3D a coronavirusului FOTO
21:50, 22.01.2021 - Cercetatorii austrieci au reusit, dupa aproape un an de pandemie, sa realizeze prima fotografie 3D a SARS-CoV-2. Pana acum au fost publicate doar reprezentari grafice ale virusului, potrivit Deutsche Welle.
Cercetatorii germani au reușit sa faca șoareci paralizați sa mearga din nou!
12:21, 22.01.2021 - Cercetatorii germani au reușit o premiera in știința: șoareci care erau paralizați au mers din nou! Oamenii de știința au stabilit o legatura neuronala care pana acum se credea ca nu poate fi reparata la mamifere. Șoarecii respectivi erau paralizati din cauza unor leziuni la nivelul coloanei vertebrale.…
Oamenii de știința explica modul in care starea de foame incetinește imbatrinirea
22:46, 16.01.2021 - Refuzul alimentar pe termen scurt crește concentrația metaboliților benefici. Cercetatorii japonezi au identificat zeci de compuși cu acțiune rapida. Mai mult, concentrația multora scade odata cu virsta. Infometarea ajuta la pierderea in greutate, dar studiile recente arata ca ea schimba și metabolismul,…