Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință britanici, autorizați să modifice genetic embrioni umani pentru cercetare!

Publicat:

 Oameni de știința au fost autorizați sa manipuleze, pentru prima oara în , embrioni umani pentru cercetare, a anunțat luni Autoritatea britanica pentru fertilizare umana și embriologie (HFEA).

Autorizarea se refera la utilizarea metodei Crispr-Cas9, care permite țintirea genelor slabe din ADN pentru a le neutraliza mai precis. Este vorba de una dintre primele autorizații de manipulare a embrionilor umani, scrie AFP. "Am aprobat cererea doctorului de la (din Londra) de adaugare a posibilitații manipularii embrionilor

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat de etic este ce face Marea Britanie?

16:25, 01.05.2024 - Primii migranti susceptibili de a fi expulzati de Marea Britanie catre Rwanda au fost arestati si plasati in detentie, a anuntat miercuri Ministerul de Interne britanic, fara a preciza numarul persoanelor vizate, transmite AFP. ”Primii migranti in situatie ilegala, inainte de a fi expulzati spre Rwanda,…

Cat de etic e ce face Marea Britanie?

16:05, 01.05.2024 - Primii migranti susceptibili de a fi expulzati de Marea Britanie catre Rwanda au fost arestati si plasati in detentie, a anuntat miercuri Ministerul de Interne britanic, fara a preciza numarul persoanelor vizate, transmite AFP. ”Primii migranti in situatie ilegala, inainte de a fi expulzati spre Rwanda,…

Oamenii de știința au gasit o modalitate simpla de a atrage mai mulți fluturi in gradina

03:31, 23.04.2024 - Cercetarile efectuate de oamenii de știința de la Butterfly Conservation din Marea Britanie au confirmat ca un truc simplu poate crește semnificativ numarul de fluturi din gradina. Dr. Richard Fox, șeful departamentului științific al companiei, subliniaza ca numarul fluturilor a scazut cu 80% din anii…

Microsoft va infiinta un nou hub de inteligenta artificiala la Londra, axat pe dezvoltarea de produse si cercetare

08:55, 09.04.2024 - Unitatea va fi condusa de Mustafa Suleyman, cofondatorul Google DeepMind, nascut la Londra, pe care Microsoft l-a angajat luna trecuta. DE CE ESTE IMPORTANT In calitate de sustinator principal al producatorului de ChatGPT OpenAI, Microsoft este lider mondial in tehnologia care se dezvolta rapid. Dar…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Optimizarea antrenamentelor: ce au elaborat oamenii de știința din Franța și Marea Britanie

23:20, 09.03.2024 - Oamenii de știința din Franța și Marea Britanie au dezvoltat un model matematic pentru a optimiza antrenamentele și a imbunatați rezultatele. La crearea modelului, experții au luat in considerare variabilitatea controlului motor și influența creierului asupra procesului de executare a mișcarilor. {{504568}}Datorita…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…


Ce parere ai despre aceasta stire?