Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O tăbliţă de piatră datând din timpul Dinastiei Ming a fost descoperită în nordul Chinei

Publicat:

Descoperita in timpul unor lucrari langa , in comitatul Lincheng, tablita, despre care se crede ca a fost realizata in timpul domniei imparatului Wanli, are o vechime de 406 de ani, potrivit administratiei patrimoniului cultural al comitatului Lincheng.

Pe tablita cu o inaltime de 227 cm, o latime de 90 cm si o grosime de 30 cm sunt inscriptionate 748 de caractere care descriu un calugar din ce propune sa ofere un terci de ovaz celor nevoiasi.

Potrivit datelor oficiale, a fost construita in timpul dinastiei Tang (618-907) si distrusa intre…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost deschis un studiou de valorificare a patrimoniului cultural

14:20, 27.04.2024 - Primaria municipiului Chișinau informeaza ca a fost deschis un studiou de cercetare și valorificare a patrimoniului cultural, noteaza Noi.md. Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, prezenta la eveniment, in cadrul studioului se vor organiza manifestari cultural artistice, unde vor fi promovate tradițiile…

O creatura misterioasa cu 170 de ochi, descoperita pe fundul marii

04:45, 19.04.2024 - Intr-o expediție marina in regiunea Huidong din sudul Chinei, cercetatorii au facut o descoperire uimitoare in 2023. Ei au identificat o noua specie de vierme plat marin, numita Prosthiostomum huidongense, care se remarca prin prezența unui numar neobișnuit de mare de ochi. Aceasta gasire adanceste…

Alexandru Panisoara (PER): Daca vrem punerea in valoare a patrimoniului cultural si istoric al Bucurestiului, trebuie sa facem parteneriate public - privat

16:25, 18.04.2024 - Cu ocazia Zilei Internationale pentru Conservarea Monumentelor (18 aprilie), candidatul Partidului Ecologist Roman (PER) la Primaria Generala a Capitalei, arhitectul Alexandru Panisoara, solicita implementarea unei strategii pentru salvarea monumentelor din Bucuresti care se afla intr-o stare avansata…

INVESTIȚII PENTRU CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL: CASTELUL TELEKI DIN PRIBILEȘTI VA FI REABILITAT

17:55, 07.04.2024 - INVESTIȚII PENTRU CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL: CASTELUL TELEKI DIN PRIBILEȘTI VA FI REABILITAT  Protejarea patrimoniului cultural este un obiectiv asumat de echipa PNL Maramureș.  Ionel Bogdan, președintele administrației județene, impreuna cu Gabriel Ștețco, administratorul public al Județului…

Indemnizații pentru romanii declarați „tezaur uman viu”. Anunțul ministrului Culturii

14:50, 28.03.2024 - Fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale, de refacere a unor gari de patrimoniu și a muzeelor in aer liber, indemnizații pentru tezaurele umane vii - sunt deciziile adoptate de Guvern, astazi, la propunerea Ministerului Culturii!Ca urmare a adoptarii Ordonanței nr. 19/2024 pentru…

In China a fost descoperit un mormint pastrat perfect din perioada dinastiei Ming 

02:05, 20.03.2024 - Experții de la Institutul de Relicve Culturale și Arheologie din Shanxi au descoperit in orașul Xinzhou, provincia Shanxi, in nordul Chinei, un mormint impresionant din perioada Dinastiei Ming. Mormintul, vechi de 430 de ani, s-a pastrat intr-o stare remarcabil de buna. S-au pastrat aproape ideal și…

China comenteaza vizita trimisului special in Ucraina 

20:10, 08.03.2024 - Ieri, 7 martie, trimisul special al Chinei pentru afaceri eurasiatice, Li Huei, a vizitat Ucraina. In timpul vizitei, parțile au purtat discuții sincere și amicale. Despre aceasta a relatat RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presa al Ministerului chinez de Externe. Potrivit Ministerului chinez…

Necropola veche de 5.000 de ani, descoperita in nordul Italiei

17:50, 18.02.2024 - O vasta necropola din epoca cuprului a fost descoperita in orașul San Giorgio Bigarello, in apropiere de Mantua, in nordul Italiei . Descoperirea necropolei s-a dovedit a fi o surpriza atat prin numarul de morminte excavate, in total 22, cat și prin datele arheologice, foarte valoroase pentru cercetatori.…


Ce parere ai despre aceasta stire?