Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O singură legumă conține mai mult fier decât orice tip de carne - oamenii nu știu acest lucru și o consumă prea rar

Publicat:

Linte verde - Cea mai buna sursa de fierFierul este un mineral esențial necesar pentru producția de globule roșii și pentru transportul oxigenului in organism. Exista doua tipuri de fier in alimente: heme și non-heme. Fierul heme se gasește in carne și este absorbit mai ușor de organism. Fierul non-heme se gasește in alimente de origine vegetala și nu este absorbit la fel de eficient.Cu toate acestea, linte verde conține o cantitate impresionanta de fier. Potrivit USDA, o cana de linte verde gatita ofera aproximativ 6,6 mg de fier. In comparație, 100 de grame de carne de vita gatita ofera in jur…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Beneficiile consumului regulat de mango

11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Cu ce sa inlocuiești uleiul din maioneza. Așa procedeaza marii chefi bucatari

16:05, 22.02.2024 - Maioneza este folosita de gospodine in prepararea mai multor bunatați. Aceasta poate fi cumparata de la magazin, dar este recomandat sa o faceți acasa. De cele mai multe ori, rețeta conține ulei, insa exista variante și fara. Cum se face maioneza fara ulei Maioneza este un amestec de ulei și oua, dar…

Cum sa iei vitamina D3 daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile

11:56, 22.02.2024 - Caption: Vitamina soarelui (D3) este o componenta esențiala pentru buna funcționare a organismului Pentru a te asigura ca beneficiezi de toate avantajele vitaminei D3, este esențial sa acorzi atenție modului in care o integrezi in rutina ta zilnica. Vitamina D3, adesea numita și „vitamina soarelui”,…


Ce parere ai despre aceasta stire?