Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă RECESIUNE. Îngrijorări la nivel mondial: Dinamică neobișnuită

Publicat:

Este vorba despre indicatorul care, in jargonul financiar, este cunoscut sub numele de „curba randamentului inversat". Curba de randament se inverseaza, ceea ce inseamna ca investitorii cresc cererea pentru obligațiuni cu maturitați mai lungi din cauza ingrijorarilor cu privire la situațiile imediate, in defavoarea maturitaților scurte.

Aceasta dinamica este neobișnuita și apare, de obicei, inainte de recesiune sau cel puțin inaintea unei incetiniri semnificative a creșterii economice. In SUA, acest grafic nu a mai fost inversat din 2007, cu un an inaintea marii crize globale.

Miercuri,…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Val masiv de praf saharian peste Europa. Ce mesaj a transmis Administrația Naționala de Meteorologie?

19:55, 09.04.2024 - Potrivit specialiștilor ANM,  masa de aer cu praf saharian nu va ajunge deasupra Romaniei.”In perioada 9 aprilie, ora 17:00 – 11 aprilie, ora 18:00, circulatia aerului deasupra continentului european nu va favoriza patrunderea unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana deasupra…

Cadoul cancelarului Scholz pentru Marcel Ciolacu. „E timpul Romaniei sa inscrie!”

16:50, 06.04.2024 - Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a intalnit, sambata, la Palatul Victoria, cu cancelarul federal german Olaf Scholz, aflat in vizita in Romania, care i-a facut cadou mingea oficiala de la Euro 2024, la care va participa și naționala de fotbal a Romaniei. Momentul a fost prezentat pe Facebook de premierul…

Prețurile locuințelor din UE, creștere moderata in ultimul an. Avans substanțial al prețurilor in Europa de Est. Care e situația in Romania?

18:20, 05.04.2024 - Prețurile locuințelor inregistreaza tendințe contradictorii in diverse state ale Uniunii Europene. Daca in Germania prețurile locuințelor au scazut, in zona Europei de Est majorarea este una substanțiala.

Prognoza BNR despre inflație

16:15, 04.04.2024 - Rata anuala a inflației va continua sa scada in urmatoarele luni pe o traiectorie ușor mai ridicata decat cea evidențiata in prognoza pe termen mediu din februarie 2024 (6% in trimestrul II, 4,5% in trimenstrul III), in principal sub influența efectelor de baza și a corecțiilor descendente ale cotațiilor…

BNR:Rata anuala a inflatiei va continua sa scada in urmatoarele luni pe o traiectorie usor mai ridicata decat cea evidentiata in prognoza din februarie 2024 /Incertitudini si riscuri crescute, asociate conduitei viitoare a politicii fiscale si de venituri

15:55, 04.04.2024 - ”Potrivit actualelor evaluari, rata anuala a inflatiei va continua sa scada in urmatoarele luni pe o traiectorie usor mai ridicata decat cea evidentiata in prognoza pe termen mediu din februarie 2024, in principal sub influenta efectelor de baza si a corectiilor descendente ale cotatiilor marfurilor…

Performanța “periferiei”: patru țari creeaza o economie cu doua viteze in Europa

17:11, 03.04.2024 - Cele mai mari patru economii din sudul Europei au depașit Germania cu aproximativ 5% din 2017, subliniind redresarea cu doua viteze a regiunii dupa șocurile recente. Italia, Spania, Portugalia și Grecia au adaugat impreuna peste 200 de miliarde de euro la produsul intern brut  in termeni ajustați in…

Șoferii romani prefera mașinile la mana a doua din Germania

14:21, 27.03.2024 - Multe mașini la mana a doua sunt importate dintr-o țara in alta pentru a satisface cererea locala de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și Italia sunt cei mai mari exportatori de mașini rulate din Europa, alimentand restul continentului cu vehicule second-hand. Cu toate acestea, mașinile din…

Importurile europene de armament s-au dublat in ultimii 4 ani. SUA, lider global

16:00, 11.03.2024 - In ultimii patru ani, statele europene și-au dublat importurile de armament, conform unui raport recent al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI). Documentul evidențiaza o scadere la nivel mondial de 3,3% a comerțului cu armament in perioada 2019-2023, in contrast…


Ce parere ai despre aceasta stire?