Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă piesă în puzzle-ul evoluției umane: Oamenii primitivi din urmă cu 200.000 de ani din nordul Chinei aveau 'creier de Einstein' / STUDIU

Publicat:

Rudele stravechi din urma cu 200.000 pana la 160.000 de ani ale oamenilor moderni din nordul Chinei ar fi avut ''creier de Einstein'', conform constatarilor unui studiu recent, relateaza luni agentia Xinhua. O echipa internationala condusa de arheologi chinezi a descoperit ca acest hominid avea o capacitate craniana care atingea 1.700 de centimetri cubi, potrivit unei estimari realizate pe baza fosilelor excavate in anii 1970 in situl Xujiayao.

''Este hominidul cu cel mai mare cap din Pleistocenul mijlociu'', a declarat , cercetator la Institutul de Paleontologie si Paleoantropologie

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dezastru geologic in China. 36 de morti in urma surparii unei autostradazi

06:15, 02.05.2024 - Surparea unei portiuni de autostrada in sudul Chinei a facut 36 de morti, potrivit unui nou bilant comunicat joi de presa de stat, noteaza AFP. Agentia de presa Xinhua a informat joi la orele 05.30 (miercuri, 21.20 GMT) ca „36 de persoane si-au pierdut viata, iar 30 de persoane au fost ranite”, precizand…

VIDEO/ Furtuni extrem de violente au devstat sudul Chinei - Oamenii au fost smulși din apartamente

13:00, 03.04.2024 - Furtuni neobisnuite insotite de vanturi care au avut forta unui taifun au ucis cel putin sapte persoane in provincia Jiangxi din sudul Chinei incepand din weekendul trecut, iar trei dintre victime au fost smulse din interiorul apartamentelor lor in timp ce dormeau, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

In China a fost descoperit un mormint pastrat perfect din perioada dinastiei Ming 

02:05, 20.03.2024 - Experții de la Institutul de Relicve Culturale și Arheologie din Shanxi au descoperit in orașul Xinzhou, provincia Shanxi, in nordul Chinei, un mormint impresionant din perioada Dinastiei Ming. Mormintul, vechi de 430 de ani, s-a pastrat intr-o stare remarcabil de buna. S-au pastrat aproape ideal și…

Un nou tip de „frunza artificiala”, creat de oamenii de știința

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologi din alte state, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala” - o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga a…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Frunza artificiala, invenția care poate converti energia solara

17:11, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…


Ce parere ai despre aceasta stire?