Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă cauză a oboselii cronice

Publicat:

Cercetatorii au identificiat indicatori biologici atat in bacteriile din intestine, cat si in celulele din sange, care pot fi utilizate pentru diagnosticarea sindromului oboselii cronice (neurastenia).Neurastenia este greu de diagnosticat, abia anul trecut a fost clasificata ca fiind o boala reala, iar optiunile medicamentoase sunt limitate si controversate, potrivit Descopera.Cercetatorii au identificiat indicatori biologici atat in bacteriile din intestine, cat si in celulele din sange, care pot fi utilizate pentru diagnosticarea sindromului oboselii cronice (neurastenia). Rezultatele au iesit…

Citeste articolul mai departe pe monitoruldegalati.ro…  

Sursa articol: monitoruldegalati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

UN NOU STUDIU Programul de munca poate sa ne influențeze sanatatea

10:16, 08.04.2024 - Conform unui studiu publicat recent, programul de lucru poate avea un impact semnificativ asupra sanatații noastre. Cercetarea, realizata pe parcursul a 30 de ani și implicand 7.000 de participanți, .... The post UN NOU STUDIU Programul de munca poate sa ne influențeze sanatatea first appeared on Informatia…

Scandal cu taxa pe boala. Asociațiile pacienților: „Boli cronice nu inseamna doar cancer”

21:15, 05.04.2024 - Scandal cu taxa pe boala intre Guvern și pacienți, dar și intre Guvern și opoziție! Deși se vehicula ideea ca, ajunsa la deputați, taxa pe boala va fi eliminata la pacienții oncologici, cei cronici și la femeile gravide, premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi in ședința de Guvern scutirea de la plata…

STUDIU Consumul de o lingura de oțet de mere in fiecare zi ajuta la slabit in cazul adulților mai tineri

13:30, 04.04.2024 - Consumul de oțet de cidru de mere a devenit un mod popular de a pierde in greutate in ultimii ani, dar poate ajuta cu adevarat oamenii sa slabeasca? Un nou studiu a constatat ca adolescenții și adulții tineri libanezi care au baut pana la o lingura de oțet de mere zilnic, timp de 12 saptamani, au slabit…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…


Ce parere ai despre aceasta stire?