Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nucile consumate de două sau mai multe ori pe săptămână scad riscul de deces cardiovascular (studiu)

Publicat:

Nucile incluse in alimentatie de cel putin doua ori pe saptamana sunt asociate cu scaderea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare, conform unui studiu prezentat in Paris la congresul de Cardiologie (SEC) si de Cardiologie, relateaza .

Consumul regulat de nuci scade cu 17% riscul de deces cardiovascular, comparativ cu o dieta in care nucile sunt prezente doar o data la doua saptamani, potrivit unei cercetari prezentate la congres.

"Nucile sunt o sursa buna de grasimi nesaturate si contin o cantitate mica…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bautura preferata de campionul David Popovici | Intreaga sa echipa este foarte atenta la alimentele consumate de sportiv

17:50, 02.05.2024 - Dragoș Luscan, preparatorul fizic al lui David Popovici a oferit detalii despre bautura pe care o sportivul adora sa o consume. Acum, inaintea Jocurilor Olimpice de la Paris se pune foarte mare preț pe alimentele consumate de campion.

16 alimente foarte bogate in minerale

10:06, 29.04.2024 - Mineralele sunt elemente care se gasesc in pamant și in alimente și care sunt esențiale pentru viața. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului, precum și pentru producerea de hormoni și enzime, transmite publicația Healthline. Mineralele sunt imparțite in doua…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Studiu privind preocuparilor la Politehnica Timișoara pentru consumul responsabil și sustenabil de energie. Rezultate

17:40, 04.04.2024 - Studiu UPT. Studenții universitații Politehnica demonstreaza sensibilitate la problemele de mediu, angajandu-se in susținerea țintelor de reducere a amprentei de carbon promovata la scara globala de Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, care a stabilit ca avem nevoie de un efort susținut, atat…

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

10 alimente excelente pentru a ține sub control glicemia

16:35, 21.02.2024 - Iata 10 alimente ideale care va pot ajuta in acest sens:Avocado - Avocado este bogat in grasimi mononesaturate sanatoase, care pot ajuta la imbunatațirea sensibilitații la insulina. Consumul de avocado poate contribui, de asemenea, la sentimentul de sațietate și la controlul apetitului.Fructe de padure…


Ce parere ai despre aceasta stire?