Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi reguli pentru fertilizarea culturilor agricole

Publicat:

Astfel, in cazul azotului, cantitatea maxima ce poate fi administrata este de 170 kg azot substanța activa/ha, provenita din aplicarea ingrasamintelor organice pe terenul agricol in decursul unui an.

a modificat Codul de Ecocondiționalitate anuland interdicția de a nu aplica ingrașaminte chimice pe timpul iernii. Astfel, nu mai sunt restricții de niciun fel pentru perioadele de aplicare a ingrașamintelor chimice, ci doar pentru gunoiul de grajd. Perioada de interdictie pentru aplicarea ingrasamintelor organice solide pe teren arabil si pasuni este in intervalul…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Targ de promovare a produselor agroalimentare romanesti in curtea Ministerului Agriculturii, in perioada 29 - 31 martie

17:35, 27.03.2024 - Un nou targ de promovare a produselor agroalimentare romanesti este organizat, in perioada 29 - 31 martie 2024, in curtea Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Conform unui comunicat remis AGERPRES, la targ vor participa, alaturi de membri ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia,…

Producatorii din sectorul agricol si pomicol pot obtine finantare nerambursabila daca se asociaza

00:15, 07.03.2024 - Grupurile de producatori din sectorul agricol si pomicol nou infiintate pot obtine finantare nerambursabila de 100% pentru productia comercializata in primii cinci ani de la recunoastere, se arata in Ghidul solicitantului postat in dezbatere publica de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale…

Fermierii pot depune actele de solicitare a plaților directe

18:16, 04.03.2024 - De astazi, fermierii pot depune actele de solicitare a plaților directe in sectorul zootehnic, pentru producția de lapte de vaca. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat lansarea celui de-al doilea apel de prezentare a cererilor in acest sens. Astfel, fermierii au oportunitatea de…

Finanțari de 1,6 miliarde EUR pentru afaceri non-agricole la sate, procesare, utilaje agricole, irigații, tineri fermieri instalați și alte investiții rurale

06:55, 21.02.2024 - Fermierii, procesatorii și antreprenorii care fac afaceri non-agricole in mediul rural vor avea la dispoziție finanțari totale de 1,6 miliarde de euro, accesibile  prin 19 apeluri de proiecte are urmeaza sa fie lansate in anul 2024, pe fonduri europene. Lista orientativa a submasurilor care intra la…

MADR: Romania nu a importat cereale din Ucraina, in 2024

19:10, 20.02.2024 - Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR) transmite ca, de la inceputul anului 2024 și pana in prezent, nu au fost realizate importuri in Romania de cereale de proveniența Ucraina. MADR mai precizeaza ca nu a emis nicio licența de import  pentru produse agricole (cereale – grau, porumb, rapița,…

Deși vin sa se intilneasca cu Bolea, fermierii din țara nu renunța la proteste

08:25, 20.02.2024 - Deși la ora 10:00 urmeaza sa se intilneasca la Ministerul Agriculturii cu Vladimir Bolea, totuși fermieri nu renunța la proteste. Astfel, agricultorii din toata țara au anunțat despre urmatoarele locuri de proteste pentru 20 februarie: {{732113}}1. Fermierii din mai multe raioane din Sudul Moldovei…

CALENDAR fonduri UE 2024: Finanțari de 1,6 miliarde EUR pentru afaceri non-agricole la sate, procesare, utilaje agricole, tineri fermieri instalați

16:11, 16.02.2024 - Fermierii, procesatorii și antreprenorii care fac afaceri non-agricole in mediul rural vor avea la dispoziție finanțari totale de 1,6 miliarde de euro prin 19 apeluri de proiecte are urmeaza sa fie lansate in anul 2024, pe fonduri europene, conform listei orientative publicate, vineri, de Ministerul…


Ce parere ai despre aceasta stire?