Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Motivul pentru care nodurile de la sireturi se desfac singure in mod ”misterios”, explicat de oamenii de stiinta

Publicat:

Nodurile de la sireturi, chiar daca sunt initial legate foarte strans, incep sa se desfaca singure in mod ”misterios”, la scurt timp dupa aceea. Oamenii de stiinta au descoperit motivul care se afla in spatele acestui fenomen, informeaza BBC. (function(){if(!window.ZTRADS)ZTRADS={};ZTRADS.z_site_rectangle_mobil={ params:{pub:"496447293437401",site:"news.ro",section:"site",zone:"rectangle_mobil",size:"0x0"},custom:{isVisibleWhen:{maxWidth:767}} };})(); Cercetatorii americani au descoperit ca forta cu care talpa piciorului loveste solul loveste si apoi ”relaxeaza” nodul, in timp ce o a doua forta,…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Unul dintre statele americane nu este acoperit de tratatul NATO: „Este cel mai ciudat lucru”

20:35, 30.03.2024 - Hawai, unul din cele 49 din cele 50 de state americane, nu este, din punct de vedere tehnic, acoperit de tratatul NATO. In timp ce articolul 5 al tratatului prevede apararea colectiva in cazul unui atac militar asupra oricarui stat membru, articolul 6 limiteaza zona geografica a interventiei, iar Hawai…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?