Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Mocănița – Trenul amintirilor”, incursiune în trecutul căii ferate forestiere

Publicat:

Situata in partea de nord a Romaniei, la granita cu Ucraina, localitatea Viseu de Sus si-a capatat faima gratie prezentei caii ferate pe ecartament ingust (760 mm), specifica regiunilor cu relief accidentat, ce se intinde de-a lungul salbaticului bazin al vaii raului Vaser, afluent al Viseului, ce detine o suprafata de peste 40000 de hectare, si traverseaza o imensa zona impadurita din interiorul Parcului Natural Muntii Maramuresului. Inceputurile explo (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gestul terifiant care i-a adus moartea. Un barbat a atins cu undița linia de curent, apoi a fost lovit de tren

16:56, 10.06.2024 - Cum s-a intamplat totulConform informațiilor furnizate de IPJ Covasna, barbatul, in varsta de 67 de ani, traversa calea ferata printr-un loc neautorizat, avand o undița in mana. In timp ce traversa, undița a atins linia de inalta tensiune, provocand electrocutarea sa. In urma șocului electric, barbatul…

Catastrofa feroviara in Cehia, cu un tren care mergea spre Ucraina. Patru morți și 27 de raniți

15:30, 06.06.2024 - Doua trenuri, unul de pasageri, celalalt de marfa, s-au ciocnit in Cehia, provocand moartea a patru oameni și ranirea altor 27 de persoane. Trenul de pasageri, de mare viteza, avea la bord 380 de oameni și aparținea unei companii feroviare private. In noaptea de miercuri spre joi, trenul circula pe…

Pestera interzisa din Ardeal cu un zacamant urias de guano. Este locul uneia dintre marile descoperiri din trecutul Romaniei

16:40, 20.05.2024 - Situata in Parcul Natural Gradiștea Muncelului – Cioclovina, in mijlocul unui peisaj de vis, Peștera Cioclovina, formata in apropierea localitatii cu acelasi nume din comuna hunedoreana Bosorod, nu este doar o atracție pentru exploratorii frumuseților locale, ci și un reper important pentru oamenii…

Antony Blinken a mers in Ucraina cu trenul, in semn de solidaritate americana pe fondul atacurilor rusești

10:20, 14.05.2024 - Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit marți la Kiev, in prima vizita in Ucraina a unui oficial american de rang inalt de cand Congresul a adoptat luna trecuta un pachet de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru aceasta țara.

Ucraina susține ca a atacat o rafinarie ruseasca situata la 1.200 km de granita. „O drona cu raza lunga de actiune «a facut o vizita»”

17:10, 09.05.2024 - Un atac ucrainean cu drona a vizat o rafinarie rusa din republica Baschiria, situata la o distanta de aproape 1.200 km de granita cu Ucraina, a declarat joi o sursa din cadrul fortelor de aparare ucrainene.

Rusia bombardeaza masiv caile ferate din Ucraina pentru a bloca ajutorul Occidentului: „Pregatește o ofensiva de amploare”

08:01, 27.04.2024 - Rusia si-a intensificat atacurile asupra retelei feroviare ucrainene pentru a „paraliza” aprovizionarile militare cu material din Occident, in vederea unei noi ofensive, a declarat vineri un oficial ucrainean de rang inalt in domeniul securitatii AFP, citat de News.ro.

Rușii au dezlanțuit atacuri asupra cailor ferate din Ucraina. Ce vizeaza cu aceasta strategie

04:05, 27.04.2024 - Rusia si-a intensificat atacurile asupra retelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionarile militare cu material din Occident - in vederea unei noi ofensive -, declara vineri un oficial ucrainean de rang inalt in domeniul securitatii AFP, potrivit news.ro.

O incursiune in lumea Amintirilor din copilarie

08:05, 04.04.2024 - La Sala Atelier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, incepand din data de 6 aprilie 2024, puteți vedea un nou spectacol: Amintiri din copilarie  Continue reading O incursiune in lumea Amintirilor din copilarie at Tabu.


Ce parere ai despre aceasta stire?