Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mit: Dacă îl asculţi pe Mozart poţi deveni mai inteligent. Absolut FALS!

Publicat:

Mit: Daca il asculti pe Mozart vei deveni mai inteligent. Acest mit a fost popularizat de catre un studiu publicat in revista Nature in anul 1993 si care a fost efectuat de catre University of California din Irvine. http://www.todayifoundout.com scrie ca teoria este absolut falsa.

La acest studiu au participat 36 de elevi ce au ascultat timp de 10 minute muzica de Mozart inainte de a efectua un test spatial de IQ. S-a afirmat atunci ca muzica lui Mozart a crescut scorul IQ obtinut de elevi cu o medie de aproximativ 8 puncte ca urmare a cresterii performantelor in cadrul anumitor tipuri…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Piedone, dupa anunțul lui Nicușor Dan privind traficul: „Cum, ma, in 2035? Va fi haos pana cand elevii de clasa intai vor deveni majori?

11:45, 08.05.2024 - Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primaria Capitalei, reacționeaza dur dupa ce Nicușor Dan, edilul Capitalei, a spus ca haosul din traficul bucureștean și poluarea vor fi rezolvate abia in 2035: „Cum, ma, in 2035? Peste 11 ani? Adica va fi haos pe strazile din București pana cand elevii aflați…

Dupa Saptamana verde, elevii intra in vacanța de Paște. Cand incepe ultimul modul de studiu?

13:26, 26.04.2024 - Elevii vor intra de vineri in vacanta, dupa finalizarea cursurilor, și vor avea mai multe zile libere. Dupa vacanța de primavara, elevii vor reveni pentru a urma ultimul modul de studiu din acest an școlar.

,,Nu se mai poate trai și funcționa aici din cauza lor”- Locatarii unei strazi din Cluj, disperați de galagia produsa de elevii unei școli de muzica

10:10, 19.04.2024 - Clujenii care locuiesc pe Calea Turzii se plang ca liniștea le-a fost perturbata, de aproape o luna, de cursurile unei școli de muzica recent inaugurata. Un clujean care are locuința in apropierea spațiului unde se desfașoara repetițiile, spune ca zgomotul este insuportabil și dureaza pe tot parcursul…

Un nou studiu arata ca pe terenurile din apropierea fermelor ecologice crește consumul de pesticide

12:50, 25.03.2024 - Agricultura organica este vazuta ca o modalitate sustenabila de producere a hranei. Insa un nou studiu, publicat in revista Science, arata ca pe terenurile neecologice din apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide, ceea ce duce la dispariția unor beneficii pentru mediu, transmite Phys.org.…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

BURSE IN SUA Elevii de liceu pot completa formularul pentru Burse de studiu in SUA

09:55, 08.03.2024 - American Councils for International Education anunța deschiderea sesiunii de preinscriere pentru bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2025-2026. The post BURSE IN SUA Elevii de liceu pot completa formularul pentru Burse de studiu in SUA first appeared on Informatia Zilei .

Cat de periculoase sunt, de fapt, bauturile dietetice. Boala perfida declanșata de consumul acestora

11:10, 06.03.2024 - Consumul a doi litri sau mai mult pe saptamana de bauturi indulcite artificial crește cu 20% riscul unei batai neregulate a inimii, numita fibrilație atriala, in comparație cu persoanele care nu beau nimic, a constatat un nou studiu citat de CNN .Cunoscuta sub numele de fibrilație atriala, fibrilația…

„Fii inteligent pe Internet” – proiect cu elevii de la liceul „Ana Ipatescu”

11:41, 18.02.2024 - Pentru a marca Ziua Internaționala a Siguranței pe Internet – 7 Februarie 2024 , elevii Liceului Teoretic „Ana Ipatescu” din Gherla au participat la o serie de activitați, desfașurate in perioada 5 – 16 februarie. Aceste activitați  au ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur și mai responsabil…


Ce parere ai despre aceasta stire?