Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misterul prieteniei a fost elucidat: iubim şi cu mintea

Publicat:

Pe la inceputul anilor 1990, cand fiind baiet strazi ale unui oras industrial cutreieram, am descoperit in biblio-
teca parintilor o carte de citate. Aparuse in celebra colectie „Biblioteca pentru toti“, iar in paginile ei erau adunate, de-a valma, mii de citate, grupate tematic. Unul dintre acestea mi-a ramas in minte, ani in sir: „Prietenul adevarat este acela ce-ti daruieste viata, de e nevoie“. Autor imposibil de amintit, cu exceptia unui detaliu menit mai mult sa confuzeze: era latin. 

Periodic, in functie de vreun eveniment din viata sau a cine stie carui proces…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Un studiu arata ca ne datoram existența acelor 1.280 de oameni care au fost, la un moment dat, pe cale de dispariție!

06:45, 06.05.2024 - O noua metoda de deducție a dimensiunilor populației antice descopera o posibila scadere drastica care ar fi putut sa elimine, aproape, șansa umanitații de a supraviețui. Cercetatorii cred ca stramoșii noștri pleistocenici s-au redus la doar 1.280 de indivizi reproductori. Studiul (contestat) susține…

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

Bancile dintr-un parc din Cluj se ”scufunda” in noroi! Cum au remediat problema angajații Primariei- FOTO

10:20, 12.03.2024 - ”Specialiștii” de la Spații verzi, din cadrul Primariei Cluj-Napoca, au mers in Parcul Bobalna, dupa sesizarea Știri de Cluj, pentru a remedia problemele cu bancile care se scufunda in noroi. Lucrarea a fost facuta ca sa fie bifata, bancile fiind ”reechilibrate” tot in noroi. Acest stil de a lucra ne…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

O noua descoperire ar putea rezolva toate problemele mașinilor electrice, legate de baterie

03:35, 07.03.2024 - Cercetatorii au dezvoltat o baterie litiu-ion rezistenta la frig, care poate funcționa la temperaturi de pana la minus 80 de grade. Aceasta noua tehnologie ar putea elimina o bariera semnificativa in calea adoptarii pe scara larga a vehiculelor electrice și ar putea aduce beneficii pentru stocarea energiei.…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…


Ce parere ai despre aceasta stire?