Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Militanţii talibani au atacat şi ocupat o mare parte dintr-o bază militară în nordul Afganistanului

Publicat:

Militantii talibani au atacat si ocupat o mare parte dintr-o baza militara in nordul Afganistanului, ucigand cel putin 10 soldati, ranind 15 si capturand 40 in lupte in ultimele doua zile, au anuntat marti oficiali, citati de Reuters, potrivit Agerpres.
Insurgentii au capturat tancuri si munitii in baza militara Chenayeeha din districtul Ghormach, in provincia Faryab, intr-o ofensiva inceputa duminica, potrivit lui , seful consiliului provincial. 

"Nu am reusit sa intram in baza. Mari parti din baza sunt inca sub controlul talibanilor", a spus Rahmani. 

Rahmani…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

47 de morti in urma ploilor torentiale si inundatiilor din nordul Afganistanului

16:50, 19.05.2024 - Cel putin 47 de persoane au murit dupa ce ploile torentiale si inundatiile au continuat in nordul Afganistanului, a anuntat duminica un oficial. In ziua precedenta, un bilant similar a fost anuntat intr-una din provinciile centrale, informeaza Reuters.

Cel puțin 47 de morți in urma inundațiilor devastatoare din nordul Afganistanului, conform oficialilor

14:51, 19.05.2024 - Cel putin 47 de persoane au murit dupa ce ploile torentiale si inundatiile au continuat in nordul Afganistanului, a anuntat duminica un oficial, dupa ce, in ziua precedenta, un bilant similar a fost anuntat intr-una din provinciile centrale, informeaza Reuters.

Turiștii uciși in Afganistan de barbați inarmați erau spanioli

10:40, 18.05.2024 - Cei trei turiști care au fost uciși de barbați inarmați in provincia Bamyan din centrul Afganistanului sunt spanioli, a anunțat Ministerul spaniol de Externe. Cel puțin inca un spaniol a fost ranit in atac, scrie Reuters.

Razboi in Gaza, ziua 224. Miscarea Hamas anunta ca respinge orice prezenta militara pe pamant palestinian

10:21, 18.05.2024 - Miscarea islamista Hamas a difuzat vineri, la Cairo, o declaratie in care afirma ca debarcaderul construit de SUA in apropierea coastelor Fasiei Gaza nu este o alternativa la deschiderea tuturor punctelor terestre de trecere aflate sub supraveghere palestiniana, transmite Reuters. Hamas a adaugat ca…

Kremlinul reacționeaza la o posibila prezența militara germana in Lituania: Ar conduce la escaladarea tensiunilor

18:25, 08.04.2024 - O prezenta militara germana in Lituania ar conduce la escaladarea tensiunilor, a sustinut luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters, potrivit Agerpres.NATO si Vilnius au declarat ca vor finanta partial desfasurarea permanenta a 5.

Tiraspol: O drona ar fi atacat o unitate militara din regiunea Ribnița

18:55, 05.04.2024 - Ministerul Securitații nerecunoscutei RMN susține ca vineri, 5 aprilie curent, la ora 14:35, o drona a atacat o unitate militara din regiunea Ribnița. Unitatea militara se afla la 6 kilometri de granița cu Ucraina. Chișinaul nu a comentat, deocamdata, situația.

Netanyahu anunța ca va continua campania militara in Gaza

15:51, 17.03.2024 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins duminica presiunile internationale si a spus ca va continua campania militara impotriva Hamas in Gaza, unde agentiile umanitare spun ca foametea se apropie, in timp ce discutiile de incetare a focului urmeaza sa fie reluate, transmite Reuters, potrivit…

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

12:15, 16.03.2024 - Militanții au atacat sambata dimineața un post militar din Pakistan, in apropiere de Afganistan, folosind un vehicul incarcat cu explozibili, ucigand cinci membri ai forțelor de securitate, a anunțat armata pakistaneza, potrivit Reuters. Incidentul din nord-vestul Pakistanului a fost comis de șase atacatori,…


Ce parere ai despre aceasta stire?