Micii, de unde se trag şi cine le-a dat numele. Istoria mititeilor
Publicat:Se pare ca istoria mititeilor a inceput la restaurantul "La Iordache", din Str. Covaci nr. 3, iar nasul lor, adica cel care le-a dat numele de mici, a fost umoristul N.T. Orasanu.
Povestea se petrece la sfarsit de secol al XIX-lea - primele decenii ale secolului al XX-lea, la restaurantul Iordache, supranumit "La o idee", de pe strada Covaci nr. 3, aflata in centrul istoric al Capitalei.
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Cea mai veche reteta de sarmale din Romania. Ingredientul care nu lipsea din ele, le facea pufoase
10:41, 21.05.2024 - Sarmalele sunt un preparat culinar tradițional care a cucerit inimile multor popoare din Balcani, dar și din Orientul Mijlociu. Istoria lui este cu adevarat fascinanta, dar putine gospodine de la noi au habar care este cea mai veche reteta de sarmale din Romania. Aveau un ingredient secret care le facea…
Trei zodii descopera rețeta succesului in viața in aceasta vara! Nativii uita complet de probleme și greutați, au noroc cu carul și lipici la bani
17:35, 15.05.2024 - Pentru trei zodii din horoscop urmeaza o perioada a abundenței financiare curand! Acești nativi vor avea ocazia sa experimenteze oportunitați noi, sa se bucure de viața și sa se concentreze pe propriile dorințe. Zodiile vor avea parte doar de momente frumoase alaturi de cei dragi, așa cum au visat…
Rețeta originala de mici, veche de 100 de ani. Ingredientul surpriza care face toata diferența
21:40, 30.04.2024 - Micii sunt unul dintre preparatele pentru care țara noastra este celebra. Deși toata lumea in consuma, puțini sunt cei care știu cum se prepara corect, ca pe vremuri, și ce conțin, de fapt, aceștia. Se folosește un ingredient special, care le da un gust special și face diferența. Cea mai buna rețeta…
1 Mai, Ziua Micilor in Romania. Comenzi de 7 ori mai mari
14:50, 30.04.2024 - E o sarbatoare neoficiala. De 1 Mai, romanii sarbatoresc „Ziua Micilor ”. In fiecare an, in aceasta zi, se fac cele mai multe comenzi de mici din an. Conform Tazz, romanii comanda de 7 ori mai mulți mici fața de o zi obișnuita. „Am observat in ultimii 3 ani o creștere semnificativa pentru comenzile…
Reteta originala de mici de la Cocosatu’ - Care este ingredientul secret
13:11, 27.04.2024 - Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.Mod de preparareDaca vreti ca micii sa va…
Restauram istoria si construim viitorul“: Schitul Darvari, odihna pentru suflet in inima Bucurestilor! Lucrari impresionante l-au adus din veacul lui Ghica-Voievod pana azi (FOTO)
09:35, 31.03.2024 - Schitul Darvari a fost ctitorit in 1843, fiind reconstruit 90 de ani mai tarziu. In timpul regimului comunist, lacasul de cult a fost inchis, iar calugarii au fost mutati cu forta la Manastirea Cernica. Arc peste timp, in 1998, sunt intreprinse atat de necesarele lucrari pentru readucerea la viala a…
Cirstoiu se baga, Ramona zice pas
06:05, 22.03.2024 - Planul unora (plus Nicolae Ciuca și Marcel Ciolacu) de a ne lua fața cu personalitați indepenente s-a dus Dracului. Operațiunea devine o comedie bufa demna de anul Dragonului in tirlici. Ea ar fi trebuit sa acopere scenariul pus la cale de cacacioasa Coaliție PSD-PNL, conceputa sa betoneze preluarea…
O ciorba tradiționala romaneasca, in topul celor mai bune supe din lume! Se afla in clasament inaintea gulaș-ului ori faimosei pho bo din Vietnam
13:20, 28.02.2024 - O ciorba romaneasca se afla in topul celor mai bune supe din lume! Ciorba radauțeana, preparatul delicious inventat relativ recent, insa devenit delicatesa tradiționala in ultimii 50 de ani pe mesele romanilor, a intrat in atenția popularei platforme de recomandari culinare in calatorii, Tasteatlas.com…