Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Mărţişorul satului, mărţişorul oraşului”, la Muzeul Goleşti

Publicat:

si Pomiculturii – Golesti, institutie finantata de , organizeaza, in perioada 26–28 februarie 2013, in Sectia de Istorie a Golestilor, atelierul de creatie martisoare cu tema: „Martisorul satului, martisorul orasului”. Actiunea se inscrie in categoria manifestarilor culturale consacrate traditiilor romanesti, institutia fiind gazda si sursa de documentare a micilor creatori de martisoare.

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cetațenii R. Moldova, invitați sa participe la Noaptea Europeana a Muzeelor

22:36, 15.05.2024 - Primaria Municipiului Chișinau informeaza ca Muzeul de Istorie a Orașului (Turnul de Apa) iși va deschide larg ușile pe data de 18 mai 2024, pentru a sarbatori Ziua Internaționala a Muzeelor și Noaptea Europeana a Muzeelor, printr-un program cultural-artistic variat. Activitațile tematice vor debuta…

Expoziția „Dobrogea -multiculturalitate etnica” va așteapta la Muzeul Golești

18:51, 10.05.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanța organizeaza la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești (Argeș), in perioada 10 mai – 14 iulie, expoziția „Dobrogea – multiculturalitate etnica”. Vernisajul expoziției care continua seria de invitații a Muzeului Golești in scopul cunoașterii tradițiilor și artei…

Muzeul de Arta Populara Constanta organizeaza expozitia Dobrogea - multiculturalitate etnica, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii din Golesti

09:50, 08.05.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanta, institutie de cultura finantata de Consiliul Judetean Constanta, organizeaza la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii din Golesti Arges , Sectia de Etnografie, in perioada 10 mai 14 iulie, expozitia "Dobrogea multiculturalitate etnica". Vernisajul expozitiei "Dobrogea…

Piesa istorica din Transilvania, expusa in cetatea Targu Mureș

02:10, 04.05.2024 - O piesa remarcabila din colecția Colegiului Reformat din Odorheiu Secuiesc este stema funerara din argint a patronului principal, Istvan Daniel de Vargyas (1684–1774), opera argintarului clujean Janos Szakall. Expoziția temporara „ORATIO, STUDIO ET COLLECTIO. 400 de ani de existența a colegiilor reformate…

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

ISTORIE LOCALA 23 August 1957: O pagina din istoria orașului Satu Mare

09:40, 15.03.2024 - Evenimentele din 23 August 1957, integrate in istoria orașului Satu Mare, reflecta nu doar comemorarea unei date, ci și complexitatea vieții sub regimul comunist, evidențiind modul in care politica și ideologia statului au modelat participarea publica și au contribuit la conturarea identitații istorice…

Programul complet al Festivalului Filmului Francez, ediția 28

17:10, 06.03.2024 - Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez va avea loc in perioada 28-31 martie in Sala multimedia a Muzeului Județean Mureș- Secția de Istorie, evenimentul fiind organizat, la nivel local, de Muzeul Județean Mureș, in colaborare cu Consiliul Județean Mureș, la inițiativa Institutlui Cultura…

O colecție de marțișoare, expusa la Muzeul din Soroca

15:50, 03.03.2024 - „Marțișor pastrat cu drag in muzeul lui Bulat” - acesta este genericul expoziției deschise la inceput de primavara in incinta Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca. Expoziția tematica, ajunsa la cea de-a doua ediție, gazduiește o colecție de 100 de marțișoare cu o vechime…


Ce parere ai despre aceasta stire?