Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mănânci cu ochii, cu stomacul sau cu creierul? Un cercetător în neuroștiințe explică cum să-ți „asculți” foamea în timpul sărbătorilor

Publicat:

Sezonul sarbatorilor este in toi și, odata cu el, apar și ocaziile de a ne rasfața cu bunatați. Zicalamananci mai intai cu ochii” pare deosebit de relevanta in aceasta perioada a anului. Cu toate acestea, știința din spatele comportamentului alimentar releva ca procesul de a decide ce, cand și cat sa mananci este mult mai complex. Indicatorii de foame sunt doar o parte din motivul pentru care oamenii aleg sa manance, explica cercetatorul , profesor asociat la , intr-o analiza publicata pe site-ul de știința .  Așadar, cum decid oamenii cand…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Exista inghețata sanatoasa?

18:55, 22.04.2024 - Exista pe piața o mulțime de sortimente de inghețata, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sanatoase. Astfel, in magazine se gasesc varietați cu conținut scazut de zahar, bogate in proteine și chiar fara lapte. Dar este vreunul dintre aceste produse cu adevarat mai bun pentru consumatori?…

Mihaela Bilic: „Acum este la moda sa faci foamea”

12:25, 20.04.2024 - Mihaela Bilic considera ca postul intermitent are avantaje, dar si dezavantaje. Intr-o postare pe Facebook, cunoscutul nutriționist explica de ce o persoana care ține o astfel de cura de slabire ar putea ajunge sa se ingrase. „Cand credeam ca nu mai poate fi inventat nimic in materie de cure de slabire,…

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

13:41, 15.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Medic: Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare

11:45, 15.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale – fie ca este vorba despre odihna, plimbari in natura,…

Mancatul excesiv este legat de emoții și a devenit o metoda de relaxare, ca un viciu, avertizeaza un medic psihiatru

16:40, 13.04.2024 - Mancatul excesiv reflecta modul in care gestionam emoțiile și nevoile și hranitul emoțional poate fi rezultatul unei lipse de rezolvare a problemelor emoționale și a celor reale, a avertizat medicul psihiatru Petronela Nechita, de la Institutul Socola din Iasi, intr-un interviu pentru Agerpres.Psihiatrul…

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Este sau nu pacat ca soții sa aiba relații intime in timpul Postului? Ce spunea Arsenie Boca

09:55, 20.03.2024 -  Postul Pastelui. Parintele Arsenie Boca spune ca nu putem invinge ispitele decat prin infranarea poftelor. "Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il…

Cele mai periculoase 10 combinații de alimente - Romanii mananca frecvent GREȘIT - Cum poate fi afectata sanatatea

15:51, 24.02.2024 -   Unele combinații de alimente pot fi daunatoare și pot cauza probleme digestive, absorbție redusa a nutrienților și alte complicații. Iata cateva dintre cele mai periculoase combinații de alimente pe care ar trebui sa le evitam:Fructe și proteine sau amidonuri: Fructele se digera rapid, in timp ce…


Ce parere ai despre aceasta stire?