Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mananca zilnic morcovi si tii multe boli la distanta. Iata beneficiile

Publicat:

Morcovii contin o cantitate mare de beta-caroten iar in organism aceasta este transformata in vitamina A . Aceasta vitamina este esentiala pentru sanatatea ochilor. Ea previne bolile de ochi precum cataracta si degenerescenta maculara.
Pezenta vitaminei A ajuta pielea sa scape de celulele deteriorate si sa creeze altele noi. De asemenea, protejeaza pielea de razele UV nocive,  previne ridurile si acneea.
Sanatatea inimii - In urma unui studiu s-a constatat ca riscul bolilor de inima a fost redus cu 32% la persoanele care au consumat doar 25 gr. de morcovi pe zi.
Morcovii

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Beneficii ale trezitului devreme

15:25, 26.04.2024 - Somnul reprezinta una dintre cele mai importante activitați ale omului, care este esențiala pentru sanatatea noastra contribuind la starea noastra fizica, mentala și emoționala. Cu toate acestea, pentru mulți dintre noi, trezitul devreme poate sa fie o provocare, in special pentru cei care au obiceiul…

Ana Morodan, pas important in cariera, dupa cea mai grea perioada a vieții sale! Cum ii ajuta pe romani sa iși mențina sanatatea mintala: ”Dupa crize personale...”

14:25, 24.04.2024 - Ana Morodan pare ca a trecut cu bine peste toate problemele din viața ei, inclusiv cele care au dus-o direct in vizorul oamenilor legii. Acum, intr-una dintre cele mai bune perioade, a decis sa faca un pas important in cariera. Iata cum vrea sa ii ajute pe tineri și adulți sa iși mențina sanatatea mintala.

Liniște sufleteasca la distanța: Monitorizeaza-ți proprietatea de oriunde te afli

16:45, 23.04.2024 - Traim intr-o lume dinamica, unde calatoriile și petrecerea timpului departe de casa devin din ce in ce mai frecvente. Fie ca ești plecat in concediu, la serviciu sau pur și simplu te relaxezi acasa, iți dorești sa ai liniștea sufleteasca ca proprietatea ta este in siguranța.Monitorizarea de la distanța…

Beneficiile nebanuite ale turmericului: intarește sistemul imunitar și imbunatațește sanatatea mintala

17:35, 17.04.2024 - In ultimii ani, popularitatea turmericului a crescut vertiginos, grație beneficiilor pe care le are asupra sanatații. Pe langa faptul ca da o aroma aparte preparatelor, acest condiment este bogat in mangan, fier, potasiu și vitamina C, relateaza Real Simple.

Planta care ajuta la sanatatea pielii. Ce beneficii are pentru tot corpul

23:05, 29.02.2024 - Pielea este cel mai mare organ al corpului și are nevoie de multa ingrijire din partea noastra. Pentru a-i oferi o doza de sanatate, o planta foarte ieftina, se poate consuma sub diferite forme. Va aduce o mulțime de proprietați organismului.

Ce mananca un cardiolog in fiecare dupa-amiaza: „Este buna pentru sanatatea inimii, are doar 31 de calorii”

20:41, 14.02.2024 - Aproape nimeni nu este imun la dorința de a ronțai ceva dupa-amiaza. Chiar daca, de fapt, nu va este foame, uneori va doriți o gustare. Acestea au deseori o reputație proasta, insa totul depinde doar de ceea ce alegeți sa mancați.

Un studiu internațional scoate la iveala epidemia de tristețe din randul adolescenților romani

14:51, 03.02.2024 - Studiile despre sanatatea mintala au cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimele decenii, reflectand o creștere a conștientizarii și a importanței acordate acestui domeniu. Sanatatea mintala se refera la starea de bine emoționala, psihologica și sociala a unei persoane și joaca un rol crucial in…

Ceaiul care taie pofta de mancare. Exemple de lichid care ține la distanța nevoia de „ceva dulce”

12:50, 02.02.2024 - Ne straduim sa avem obiceiuri alimentare sanatoase dar știm cat de tentante pot fi anumite mancaruri și gustari. Deși exista multe metode care pretind ca țin aceste pofte la distanța, una, in special, a atras atenția nutriționiștilor in ultima vreme: ceaiurile pentru suprimarea poftei de mancare.Dar…


Ce parere ai despre aceasta stire?