Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Luna „albastră“. Cum ne afectează viaţa şi de ce nu e bine să luăm decizii pe 31 iulie

Publicat:



Mai exact este vorba despre aparitia a doua luni pline in aceeasi luna calendaristica. Luna va atinge faza maxima vineri, pe data de 31 iulie, dupa ce a mai atins aceasta etapa si pe data de 2 iulie.
Specialistii spun ca asa-numita “Luna albastra” nu este deloc albastra, iar acest termen se asociaza cu fenomenul rar caracterizat de faptul ca apare de doua ori in aceeasi luna calendaristica.

Denumirea se pare ca este o eroare facuta de astronomul . El a folosit termenul de “luna albastra” intr-un articol publicat in anul 1946 de revista “Sky&Telescope”.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Colaborare editoriala intre USV și Universitatea din Zurich, in cadrul publicației Energeia

11:06, 18.04.2024 - Cercetatori ai mediului academic sucevean din domeniul lingvisticii au demarat o colaborare editoriala cu Revista Energeia, una dintre importantele publicații aparute sub auspiciile Universitații din Zurich, Elveția. Publicația cunoscuta pentru cercetarile in domeniul lingvisticii generale, al ...

Cea mai mare cantitate de deșeuri oprita la intrarea in țara

10:36, 29.03.2024 - Politistii de frontiera din Borș II și Nadlac II nu au permis intrarea in tara a zece automarfare incarcate cu 95 tone de deșeuri. La acțiune au participat lucratori ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad ai Garzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad. Șoferii nu au putut…

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)

16:15, 25.03.2024 - Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)Femeile prefera o recompensa imediata in detrimentul unei recompense mai mari dar pe termen lung, daca au simtit o emotie asociata cu frica inainte de a lua o decizie, o circumstanta care nu…

Cit de mult se implica barbații in procesul de educație a copiilor in Moldova

16:01, 16.03.2024 - In Moldova exista tendințe pozitive in problema implicarii taților in procesul de creștere a copiilor lor. Potrivit materialului analitic "De ce copiii au nevoie de tata?" de pe portalul Noi.md, la o astfel de concluzie a ajuns lectorul Facultații de psihologie și psihopedagogie speciala de la Universitatea…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Olt: Reținuți pentru furt calificat

09:25, 08.03.2024 - Polițiștii din Caracal au reținut, pe 6 martie, doua persoane care erau cercetate pentru furt calificat. Pe 29 februarie 2024, polițiștii din Caracal au fost sesizați, prin plangere scrisa, de catre reprezentantul unei societați comerciale, din municipiu ca persoane necunoscute ar fi sustras din curtea…

Zoologii au demonstrat existența cirtiței aurii, considerata disparuta

08:40, 08.03.2024 - Oamenii de știința sud-africani au dovedit existența cirtiței aurii de Winton, care o lunga perioada de timp a fost considerata disparuta. Specialiștii de la Universitatea din Pretoria au reușit sa confirme existența mamiferului prin folosirea unei noi metode de analiza a ADN-ului mediului. Aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?