Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lumea se confruntă cu un ''apartheid climatic'', avertizează un expert ONU

Publicat:

Lumea se confrunta cu un ''apartheid climatic'', pe de o parte cu cei bogati care se pot adapta mai bine la incalzirea globala si, pe de cealalta parte, cu cei saraci care suporta ce este mai rau, a declarat luni un expert ONU, relateaza AFP.

Raportorul special al privind saracia extrema si drepturile omului, , a avertizat intr-un nou raport ca "schimbarile climatice ameninta sa anuleze progresul din ultimii 50 de ani (...) in materie de reducere a saraciei".

Raportul, care va fi prezentat saptamana viitoare in Consiliul ONU…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cați romani sunt in strainatate! Cifrele arata ca diaspora reprezinta 20% din populația Romaniei

22:00, 23.04.2024 - Raportul despre migrație al Națiunilor Unite vorbește și despre numarul romanilor aflați in afara țarii. Romania se numara printre statele europene care numara cei mai mulți cetațeni in afara granițelor. Cați romani sunt in strainatate? Este intrebarea care se afla pe buzele multor conaționali, mai…

Un expert ONU avertizeaza asupra riscurilor de boli psihice pentru locuitorii din Gaza

21:51, 22.04.2024 - Raportorul special al ONU pentru dreptul la sanatate, Tlaleng Mofokeng, avertizeaza ca exista riscul ca bolile psihice sa se manifeste peste ani in randul locuitorilor din Gaza din cauza conflictului de acum.

Vot joi in Consiliul de Securitate asupra cererii palestiniene de aderare la ONU

07:25, 17.04.2024 - Consiliul de Securitate al ONU se va pronunta joi asupra cererii palestinienilor de a deveni stat membru cu drepturi depline al Natiunilor Unite, au declarat mai multe surse diplomatice, marti seara.

Zece luni consecutive cu recorduri de incalzire. „Lumea va fi pe un teritoriu necunoscut”, avertizeaza climatologii

15:25, 09.04.2024 - Inca un record de crestere a temperaturii la nivel global, al zecelea in ultimele 12 luni, i-a surprins pe cercetatorii in domeniul climei, care spera totusi ca este vorba doar despre o manifestare legata de El Nino, fenomenul genereaza anomalii climatice pe intreaga planeta.

24 martie: Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Expert: Exista o stigma pentru pacienții cu aceasta boala

06:05, 24.03.2024 - 24 martie: Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Expert: Exista o stigma pentru pacienții cu aceasta boala 24 martie: Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Un expert spune ca exista o stigma pentru pacienții cu aceasta boala, iar ei prefera sa nu fie vazuți.  Directorul executiv al…

Experții avertizeaza ca Germania se va confrunta cu un deficit masiv de locuințe in urmatorii ani

18:55, 20.02.2024 - Numarul locuintelor noi construite anual in Germania ar putea scadea cu 35% pana in 2026, comparativ cu 2023, expertii avertizand asupra unui deficit major in urmatorii ani, transmite DPA. Germania este intr-o pozitie slaba comparativ cu alte tari din Europa, conform unei estimari publicate marti,…

BNR: Inflatia coboara la finalul anului

15:41, 14.02.2024 - Prognoza actualizata a Bancii Nationale a Romaniei reconfirma perspectiva cresterii ratei anuale a inflatiei in debutul anului curent, sub impactul majorarii si introducerii unor taxe si impozite indirecte. Inflatia coboara la finalul anului. ”In sedinta de astazi, Consiliul de administratie al BNR…

Șeful ONU avertizeaza ca lumea intra intr-o era de haos. „Vedem un care pe care periculos și imprevizibil”

21:11, 07.02.2024 - In cadrul prezentarii prioritatilor sale pe anul curent in fata Adunarii Generale a ONU, secretarul general al organizatiei, Antonio Guterres, a afirmat ca omenirea se indreapta spre haos, relateaza miercuri AFP, potrivit Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?