Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Comoara lui Constantin Brâncoveanu

Publicat:

a fost domn al Țarii Romanești intre anii 1688-1714, 26 de ani, una dintre cele mai lungi domnii din istoria Romaniei. S-a nascut in anul 1954, la Brancoveni, județul Olt, unde se mai pastreaza și astazi ruinele conacului familiei.La varsta de un an ramane orfan de tata și este crescut de rudele dinspre […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Directoarea de școala care a facut din abandonul școlar istorie. „Imi construiesc lecția in jurul unei scheme”

07:05, 26.05.2024 - Profesoara folosește istoria ca sa combata discriminarea copiilor de etnie roma, dar și ca sa le dezvolte elevilor abilitațile de comunicare prin prezentarea lecțiilor sub forma de povești.

Lectia de istorie. Barbatii faimosi ai Pitestiului

16:16, 22.05.2024 - Sa incepem cu logofatul Ioan Norocea, care a slujit la nu mai puțin de șapte domnitori, performanța rara, daca ținem seama ca in acele vremuri speranța de viața la marii boieri nu se calcula in ani, ci in domnitori și se limita la 2-3 domnitori, maxim. Este ctitor al bisericii „Sfanta Treime” – Greci…

Lectia de istorie. Scurt istoric al judetelor Cahul, Bolgrad si Ismail

16:20, 15.05.2024 - In 1878, la Congresul de la Berlin, Romania, deși iși adusese o contribuție importanta la infrangerea Turciei de catre Rusia in razboiul din anii 1877-1878, era obligata, printre altele, sa cedeze Rusiei sudul Basarabiei, respectiv județele Cahul, Bolgrad și Ismail, cunoscute sub denumirea de Bugeac.…

Lectia de istorie. Si regii sunt oameni

14:45, 08.05.2024 - Exista o lege universala, prin care regele este considerat reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Intalnim aceasta cutuma si in istoria noastra, inca de la primii voievozi Basarab si Dragos, sub denumirea de „unsul lui Dumnezeu”. Particula „Io” cu care incepea titlul voievodal exprima exact acest lucru.…

Lectia de istorie. Nu se vede padurea din cauza copacilor

15:46, 24.04.2024 - Declaram cu patos și, de ce nu, ne mandrim de fiecare data ca doar ortodoxia este dreapta credința, calea cea mai dreapta spre mantuire. Și așa este! Numai ca ortodoxia nu este un pașaport pentru viața de dincolo. Simplul fapt ca te-ai nascut ortodox iți ofera doar o șansa. Dimpotriva, aș zice ca iți…

Vechi carți romanești cu steme domnești și stihuri poeticești

10:15, 20.04.2024 - O noua expoziție tematica „???????????????????? ????????̆????????̦???? ????????????????̂????????????̦???????? ???????? ???????????????????? ????????????????????????̦???????? ????̦???? ???????????????????????????? ????????????????????????????????̦????????” dedicata ilustrarii evoluției grafice a stemelor…

Lectia de istorie. Istrate Micescu – cel mai mare avocat roman din toate timpurile

15:20, 03.04.2024 - In anii ‘20, un mare bancher din Londra și-a ucis soția dupa mai bine de douazeci de ani de casnicie. Fiind in mare incurcatura, era in pericol sa fie condamnat la ani grei de inchisoare, a intrebat care este cel mai bun avocat din Europa la acea data. I s-a raspuns ca este unul din […]

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…


Ce parere ai despre aceasta stire?