Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

L-am găsit pe «strămoșul» craiului de Dorobanți Codin Maticiuc! Grigore Sturdza, băiat de bani gata în anii 1800

Publicat:

Publicitate

Pe vremuri, acesti baieti lipsiti de griji, nascuti sub o stea norocoasa, se numeau beizadele, iar una dintre cele mai cunoscute beizadele ale secolului al XIX a fost Grigore Sturdza, fiul lui , domnitorul Moldovei.

Nascut din prima casnicie a domnitorului, cu - un mariaj nereusit, conform istoricilor -, Grigore a fost intretinut toata viata de tatal lui, dar asta nu l-a impiedicat sa-si sfideze constant “sponsorul”, sa-i ignore sfaturile si rugamintile si sa-i provoace suparari.

A indraznit chiar - lucru nemaivazut in epoca! - sa…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atac dur in coaliție - PNL Iași: 'Orice zi cu Marcel Ciolacu inca in functia de premier este o jignire la adresaa Moldovei'

22:20, 27.04.2024 - Moldovenii nu sunt cetateni de mana a doua ai Romaniei si orice zi cu Marcel Ciolacu inca in functia de premier este o jignire la adresa Iasiului si a Moldovei, sustine presedintele CJ Iasi, Costel Alexe, citat intr-un comunicat al PNL Iasi.

Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu in functia de premier e o jignire la adresa Iasiului si a Moldovei”

18:20, 27.04.2024 - Moldovenii nu sunt cetateni de mana a doua ai Romaniei si orice zi cu Marcel Ciolacu inca in functia de premier este o jignire la adresa Iasiului si a Moldovei, sustine presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.

Gagauzia și-ar putea proclama independența, daca Moldova dorește sa se uneasca cu Romania - Analiza

06:31, 11.04.2024 - Sumar: Gagauzia, o mica regiune autonoma prorusa, formata din creștini de origine turca, afirma ca iși va exercita dreptul de a se separa și de a forma un stat independent in cazul in care Moldova devine parte integranta a Romaniei - Dorința Chișinaului de aderare la UE și presiunile crescande…

(foto) Cei mai buni concurenți din cadrul Olimpiadei Republicane la informatica, desemnați: Cine sunt premianții

19:15, 08.04.2024 - 40 de elevi au fost premiați pentru rezultatele pe care le-au obținut in cadrul Olimpiadei Republicane la Informatica. Competiția a intrunit circa 160 de elevi și eleve din toata țara și s-a desfașurat in perioada 5- 8 aprilie 2024 la Universitatea Tehnica a Moldovei.

Ultima ora – Scandal de corupție langa Romania: șeful Serviciului Vamal al R. Moldovei și-a anunțat demisia

18:45, 04.04.2024 - Șeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia dupa arestarea mai multor subalterni ai sai, sub suspiciunea de corupție, care s-au dovedit a fi copii de deputati, informeaza Rador Radio Romania.

Fanfara amendata in centrul Iașiului. Polițiștii se confrunta cu un val de cerșetori din Republica Moldova

16:00, 26.02.2024 - In ultimul timp, Iașiul, capitala Moldovei, a devenit un loc preferat de cerșetori din mai multe orașe ale regiunii, dar și pentru cei din Republica Moldova. Astfel, polițiștii iau masuri și impart amenzi in centrul orașului.

Reacția sculptorului a carui statuie a fost lovita cu piciorul de o femeie la Iași: „Am ramas uimit, cred ca a fost instigata“

14:00, 22.02.2024 - Sculptorul Costin Ionita s-a declarat uimit de reacția femeii care a lovit cu piciorul lucrarea sa expusa in centrul Iasiului, gest care s-a viralizat in spațiul public. Artistul a spus ca o compatimește pe femeie și a precizat ca nu va depune plangere la Politie, transmite News.ro.„Am ramas uimit cand…

Imagini incredibile la Iasi. Oamenii furioși, gata sa distruga o statuie cu sapte capete VIDEO

13:50, 22.02.2024 - Timp de 30 de zile, in capitala Moldovei se desfasoara evenimentul intitulat „Luna sculptorilor romani”. Astfel, pe strazile Iașiului au aparut o mulțime de lucrari de arta, dar unele dintre ele nu sunt pe placul ieșenilor.


Ce parere ai despre aceasta stire?