Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

IQ-ul oamenilor, in scadere - care este motivul

Publicat:

Un studiu sustine ca valoarea coeficientului de inteligenta al oamenilor a scazut cu o medie de 14,1 puncte de la inceputul secolului trecut si pana in prezent.
Cercetatorii de la Universitatea din Bruxelles au plecat de la ideea ca inteligenta oamenilor creste de la generatie la generatie si au vrut sa compare IQ-ul oamenilor din cu cel al oamenilor din prezent, iar concluzia a fost surprinzatoare. 
In ultimul secol, IQ-ul oamenilor a scazut cu 14 puncte, scrie ziare.com, care citeaza Yahoo. Studiul a folosit instrumente de inalta calitate, printre care si…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inteligența artificiala, limitata in alegerile din Romania. Tot prostia naturala va dicta rezultatele

21:25, 02.05.2024 - IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt ingrijorați de modul in care inteligența artificiala s-ar putea implica in campaniile electorale din acest an, raspandind mesaje false. Specialiștii in domeniu, de la Bill Gates in sus, vin insa cu mesaje liniștitoare pentru politicienii…

INS: In perioada 2020-2022, doar 8,8% din intreprinderi au introdus pe piata produse sau procese de afaceri noi sau imbunatatite, din numarul total de intreprinderi, in scader ede la 10,7% in perioada 2018-2020

10:55, 29.04.2024 - ”Rezultatele provizorii ale cercetarii statistice privind inovarea in intreprinderile din mediul de afaceri, arata ca in perioada 2020-2022, ponderea intreprinderilor care au introdus pe piata produse sau procese de afaceri noi sau imbunatatite, in numarul total de intreprinderi, a fost de 8,8%, ceea…

Emil Boc: „Putem avea in UE cea mai buna forma de inteligența artificiala in folosul oamenilor”

17:35, 26.04.2024 - Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca și raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizeaza inteligența artificiala, a participat la Bruxelles la intalnirea Comitetului European al Regiunilor, unde a vorbit despre aceasta noua „revoluție” din domeniul IT care va schimba complet lumea…

Motivul neobișnuit pentru care unele cladiri din Hong Kong au gauri in ele

05:25, 07.03.2024 - Daca petreceți mai mult de 10 minute in Hong Kong, va dați seama ca spațiul este un bun prețios. Strazile sunt aglomerate, drumurile sunt aglomerate, piețele sunt aglomerate. La o privire mai atenta se pot vedea gaurile din centrul multor cladiri. De ce exista astfel de gauri, o risipa evidenta de spațiu,…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?