Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Întâlnire cu excelența la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”

Publicat:

Astazi, 17 mai, in cadrul Zilelor Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” (CNCH) din Piatra Neamț, elevii și profesorii s-au intalnit cu reputatul istoric Gheorghe Cliveti, directorul Institutului de Istorie ”A.D. Xenopol” din Iași și profesor univ. dr. la catedra de istorie moderna a Facultații de Istorie a Universitații ”” din Iași ”Iata ca, dupa un alt istoric, , pe care l-am avut invitat in 2013, astazi ne intalnim cu domnul prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, specialist de marca in domeniul istoric. Cartea de vizita a domnului profesor este atat de bogata incat cred…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rușii staroveri din Climauți, ieri și azi – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 1 mai a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

11:11, 30.04.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre vorbim despre trecutul și prezentul credincișilor ruși de veche credința din satul Climauți, comuna Mușenița, județul Suceava. In prima parte a emisiunii dialogam cu Alexandru Lunguleac, masterand al Facultații de Istorie din cadrul Universitații „Alexandru Ioan…

Tudorel Toadr a pierdut șefia Universitații din Iași. Noul rector ales este Liviu Maha.

09:05, 19.03.2024 - Fostul ministru al Justiției in perioada Dragnea, Tudorel Toader, a pierdut șefia Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași dupa ce a ocupat funcția de rector vreme de doua mandate. Noul rector a fost ales profesorul Liviu Maha.

Cine este economistul care zdruncina tronul lui Tudorel Toader la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași. Profesorul Liviu Maha a caștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de rector

15:46, 13.03.2024 - Liviu Maha (47 de ani), economistul care l-a invins pe Tudorel Toader in primul tur al alegerilor pentru funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este una dintre cele mai apreciate figuri din „valul tanar” al profesorilor de la instituția din capitala Moldovei, spune sursele…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

Subiecte istorie simulare Bacalaureat 2024. Modele de subiecte și barem

07:40, 05.03.2024 - Elevii din clasa a XII-a susțin marți, 5 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2024 - proba obligatorie a profilului, istorie. Libertatea va publica subiectele la simulare istorie Bacalaureat 2024 imediat ce ele vor fi facute publice. Cum se va desfașura simularea pentru Bac 2024 la istorie Accesul…

Cum sa investești banii daca vei caștiga la loto

11:55, 29.02.2024 - In contextul in care s-a dat primul mare premiu al Loteriei Romane pe 2024, 7,32 de milioane de euro la categoria 6/49, „Ziarul de Iasi” a luat legatura cu doi finantisti ieseni pentru a incerca sa intelegem cum sa ne ferim de „blestemul castigului la Loto”. Conf.dr. Iulian Romeo Ihnatov, de la Facultatea…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizarii unui muzeu

09:06, 06.02.2024 - Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu Victor Munteanu despre ce beneficii și dezavantaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?