Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Instrument AI folosit în identificare leziunilor pe creier

Publicat:

Cercetatorii din cadrul centrului UT din au patentat un nou instrument medical care folosește inteligența AI pentru a numara leziunile cerebrale in cateva secunde. Cercetatorii de la pentru Alzheimer și au dezvoltat o mașina de invațare profunda care cuantifica cu precizie spațiul perivascular din creier, astfel ofera o harta detaliata a inimii pentru pacienții cu vase mici. Instrumentul AI recunoaște rapid și eficient, numara și ofera informații complexe despre aceste leziuni, relateaza stiri.tvr.ro . Tehnologia inovatoare…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Percepția imbatranirii: cum se schimba perspectiva asupra batraneții odata cu trecerea timpului

16:10, 30.04.2024 - Un nou studiu publicat de Asociația Americana de Psihologie sugereaza ca percepția asupra imbatranirii este subiectiva și se schimba odata cu trecerea timpului. Cercetatorii au analizat datele a 14.056 de participanți din Studiul German privind Imbatranirea și au descoperit ca adulții de varsta mijlocie…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Microplastice, in toate organele, inclusiv in creier și placenta

10:05, 27.02.2024 - Microplastice, peste tot: in bucatarie, baie, legume, fructe… Dar au fost descoperite și in principalele organe ale corpului omului, inclusiv in creier și placenta. Un recent studiu publicat in Toxicological Science arata ca  in cazul unei concentrații alarmante de microplastice in organele interne…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?