Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Inima și cordul, cazul lui Beethoven

Publicat:

1453327229 Un amic cardiolog imi pune in fața un articol aparut intr- o revista medicala americana. Citesc, astfel, rezultatele unei cercetari interdisciplinare care ma pune pe ginduri.

 O echipa formata din trei experți - un cardiolog, un istoric al medicinei și un muzicolog - au analizat compozițiile lui Ludwig van Beethoven încercînd sa afle mai multe despre starea inimii sale. Ideea de la care au plecat cercetatorii este ca, pe masura ce surzenia s-a instalat, celelalte simțuri ale lui Beethoven s-au acutizat și el a început sa simta din ce…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Notițe de calendar – 7 mai: A fost odata Steaua, cea cu Cupa Campionilor Europeni

14:10, 07.05.2024 - 1824 : Simfonia a IX-a, de  Ludwig van Beethoven , a avut premiera la  Viena . Daca o astfel de creație s-ar putea inrama, ar merita o rama aurita. 1986 : Echipa de fotbal  Steaua București  a cucerit, pentru prima data in istoria fotbalului romanesc,  Cupa Campionilor Europeni , invingand-o in  finala…

Ambasadorul Reuven Azar: Cercetarea medicala nu se concentreaza pe problemele specifice femeilor, ceea ce pune in pericol sanatatea

13:35, 28.03.2024 - Ambasadorul statului Israel in Romania, Reuven Azar, a pledat pentru dezvoltarea medicinei de gen, punctand ca medicamentele sunt mai eficiente in cazul barbatilor pentru ca sunt dezvoltate in proportie de 70% in urma cercetarilor pe animale mascul. "Exista elemente insuficiente in cercetarea clinica.…

Un regim de slabit in voga, periculos pentru sanatate. Medicii avertizeaza ca poate crea probleme grave la inima

18:11, 21.03.2024 - Postul intermitent, unul dintre cele mai in voga regimuri de slabit la ora actuala, poate provoca probleme grave cu inima. Studiul care facut recent a scos la iveala informații ingrijoratoare. Care este explicația specialiștilor.

Premiera medicala la Timișoara. Operație complexa la inima, facuta de medici unui copilaș de 1 an

13:15, 13.03.2024 - Operație realizata in premiera naționala la Timișoara. Medicii au facut o ablație prin radiofrecvența unui baiețel de numai 1 an și 4 luni, intr-un spital... The post Premiera medicala la Timișoara. Operație complexa la inima, facuta de medici unui copilaș de 1 an appeared first on Special Arad · ultimele…

Premiera medicala la Timișoara. Operație complexa la inima, facuta de medici unui copilaș de 1 an

08:25, 13.03.2024 - Operație realizata in premiera naționala la Timișoara. Medicii au facut o ablație prin radiofrecvența unui baiețel de numai 1 an și 4 luni, intr-un spital... The post Premiera medicala la Timișoara. Operație complexa la inima, facuta de medici unui copilaș de 1 an appeared first on Special Arad · ultimele…

Mihai Constantin: Interesul Guvernului este sa minimizeze impactul bugetar pentru Romania in speta Rosia Montana

21:16, 07.03.2024 - El a fost intrebat, joi seara, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, care este planul Executivului pentru ziua de vineri, in cazul in care va fi publicata o decizie in dosarul Rosia Montana."Guvernul a fost notificat de catre ICSID ca e foarte probabil ca, maine, 8 martie, sa se comunice si…

Asistenta medicala din Suceava, care s-a dat drept medic stomatolog, condamnata la un an de inchisoare cu suspendare. Instanța i-a redus pedeapsa

09:50, 01.03.2024 - In cadrul procesului, firma la care asistenta medicala lucra a fost condamnata la o amenda penala de 22.500 de lei, mai mica decat cea de 30.000 de lei dispusa anterior de Judecatoria Suceava, scrie monitorulsv.ro.Aceasta pedeapsa reprezinta 150 de zile amenda a cate 150 de lei pe zi, pentru savarsirea…

Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iași: Expoziția ”De la Bach la Enescu – confluențe muzicale”

12:26, 19.02.2024 - De la Bach la Enescu – confluențe muzicale Cultura muzicala universala, legata indisolubil de literatura, filosofie și celelalte arte, reunește operele compozitorilor ieșiți din anonimat prin intermediul unor creații unice, care i-au consacrat definitiv. Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”…


Ce parere ai despre aceasta stire?