Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Indicatorii economici ai Romaniei, in vizorul Uniunii Europene - 6 observatii

Publicat:

Eurostatistics reprezinta o sinteza bazata pe un set de indicatori standardizat si armonizat pentru comparabilitate intre tari la nivelul (Principal European Economic Indicators (PEEIs in lb. engleza).

Acesti indicatori sunt publicati si revizuiti lunar, in ideea de a oferi o imagine sintetica asupra unei economii nationale si a evolutiilor recente.

Iata cum se vede o selectie a indicatorilor de cel mai mare interes pentru modul in care se vede Romania din exterior, prin prisma analizei facute centralizat la nivelul UE si ce concluzii pot fi desprinse din evolutiile…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNS: Angajatorii romani sunt intr-un fel de paradis fiscal

20:05, 11.05.2024 - Blocul National Sindical afirma, sambata, ca angajatii romani au o sarcina fiscala similara mediei europene, in timp ce in cazul angajatorilor romani si a altor categorii de persoane ce obtin venituri, altele decat cele din munca, situatia este asemanatoare unui paradis fiscal. Luni, BNS organizeaza…

Comisia Europeana a publicat o analiza potrivit careia deficitul de competente si ponderea semnificativa a muncii la negru sunt factorii care explica somajul de lunga durata in Romania

19:56, 08.05.2024 - Aceasta analiza din a doua etapa se bazeaza pe constatarile Raportului comun privind ocuparea fortei de munca din 2024, care cuprinde o analiza din prima etapa a tuturor statelor membre. Raportul comun privind ocuparea fortei de munca a fost prezentat de Comisie in cadrul Pachetului de toamna al semestrului…

De ce importa Romania forta de munca? Scoala formeaza specialisti in domenii fara cautare, iar pe altii ii alunga statul. Cum e fentat bugetul public

09:56, 08.05.2024 - Economistii au identificat cauzele pentru care Romania traverseaza o criza a fortei de munca. Statul nu formeaza specialisti in domenii actuale si relevante, iar oamenii, din cauza fiscalitatii ridicate pe salariu, cauta solutii prin care sa contribuie mai putin la bugetul public. Aproape o treime dintre…

Pensiile aferente lunii mai au inceput sa fie virate in avans. Romanii urmeaza sa iși primeasca banii mai repede decat in mod obișnuit

17:50, 27.04.2024 - Vești excelente pentru toți pensionarii din Romania! A inceput virarea banilor aferenți lunii mai, mai devreme decat s-ar fi intamplat in mod obișnuit. Pentru a nu avea neplaceri cauzate de minivacanțe, pensionarii din Romania nu mai trebuie sa iși faca griji.

Pana la ce data mai pot cumpara romanii vechime la munca pentru pensie. Viitorii pensionari trebuie sa afle acum

12:26, 11.04.2024 - Schimbari majore pentru pensionarii din Romania. Cei care nu au destui ani de vechime și vor sa cumpere trebuie sa afle pana la ce data mai pot face asta. Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat și merge acum spre promulgare. Romanii nu mai pot cumpara vechime in munca Exista multe cazuri in…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

07:20, 07.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

09:05, 05.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Cei mai norocoși romani! Cine va primi PENSIE dupa doar 5 ani de munca

08:40, 19.03.2024 - Pensie pentru 5 ani de munca. Acest lucru este posibil pentru romanii din Germania! Accesul la pensie este legat de contribuția la fondul de pensii pe o perioada de cel puțin 5 ani. Deși aceasta este o cerința esențiala, nu este suficienta pentru a primi pensia imediat. O alta condiție importanta este…


Ce parere ai despre aceasta stire?