Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Încă o țară a rupt relațiile diplomatice cu Taiwan

Publicat:

Statul insular Kiribati, din Pacificul de Sud, a rupt relatiile cu Taiwanul, asa cum au procedat in urma cu doua zile si , fapt ce lasa Taipeiul cu numai 15 aliati, dupa ce China a atras de partea sa doi dintre acestia in mai putin de o saptamana, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Kiribati a anuntat astazi ca rupe relatiile cu Taiwanul. Taiwan anunta de asemenea ca rupe legaturile cu Kiribati. Toate proiectele de cooperare cu Kiribati furnizate de Taiwan vor fi oprite", a anuntat vineri ministrul de externe taiwanez, , intr-o conferinta de presa.

Noua…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Xi Jinping pledeaza pentru o relație sanatoasa cu UE

15:55, 06.05.2024 - Presedintele chinez Xi Jinping a pledat luni, la Paris, ca tara sa si Uniunea Europeana sa-si consolideze „coordonarea strategica” si sa ramana „partenere”, in pofida diferendurilor multiple, de la comert la Ucraina. Seful de stat chinez a facut aceste declaratii la inceputul unei intalniri trilaterale…

Taiwan raporteaza activitate militara chineza in apropierea insulei, dupa ce Blinken a parasit China

23:26, 27.04.2024 - Taiwanul a raportat sambata o reluare a activitații militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediana a Stramtorii Taiwan, la o zi dupa ce secretarul de stat american Antony Blinken a incheiat o vizita in China, scrie Reuters.

Chinezii au trimis avioane și nave militare la granița cu Taiwan

10:55, 27.04.2024 - Taiwanul a raportat sambata o reluare a activitații militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediana a Stramtorii Taiwan, la o zi dupa ce secretarul de stat american Antony Blinken a incheiat o vizita in China, scrie Reuters. Ministerul taiwanez al apararii a declarat ca, sambata…

Șeful diplomației americane incearca sa remedieze relațiile cu China

20:26, 21.04.2024 - Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va deplasa saptamana viitoare la Beijing si Shanghai, in incercarea de a atenua tensiunile si de a stabiliza relatiile dintre Statele Unite si China.

China vrea sa iși dezvolte relațiile cu Coreea de Nord

10:56, 13.04.2024 - A treia cea mai importanta persoana din ierarhia de conducere a statului chinez a afirmat, cu prilejul unei vizite rare la Phenian, ca tara sa doreste "sa dezvolte" relatiile cu Coreea de Nord, au relatat sambata mass-media oficiale nord-coreene, relateaza AFP.

China și Rusia iși consolideaza cooperarea strategica. Wang Yi și Serghei Lavrov, discuții despre relațiile bilaterale. „Un viitor luminos”

09:41, 09.04.2024 - Pe fondul relațiilor internaționale in continua evoluție, șeful diplomației chineze, Wang Yi, a evidențiat marți, in cadrul unei intrevederi cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, dorința Chinei de a consolida cooperarea strategica cu Moscova.

Relațiile SUA-China: Discuții intre militari de rang inalt in Hawai

10:05, 06.04.2024 - Oficiali militari americani s-au intalnit cu omologii lor chinezi la inceputul acestei saptamani pentru in Hawaii, discuțiile fiind axate pe modul in care cele doua țari pot opera in siguranța, au declarat vineri oficiali americani, citați de Reuters.

China anunța ca prietenia cu SUA e o prioritate: Indiferent cine iese președinte!

18:46, 04.03.2024 - China a declarat luni ca spera la relatii mai bune cu Statele Unite "indiferent" de cine va castiga alegerile prezidentiale americane organizate la sfarsitul acestui an, relateaza AFP. Relatiile dintre China si Statele Unite s-au deteriorat in ultimii ani din cauza mai multor chestiuni: legaturile cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?