Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În corpurile pacienților cu forme severe COVID-19 pot să apară cheaguri de sânge, periclitând viața, spun cercetătorii

Publicat:

Pe langa pneumonie, pacienții cu forme severe de COVID-19 pot prezenta și cheaguri de sange in plamani.Cercetatorii irlandezi au descoperit ca pacienții cu infecții severe cu COVID-19 aveau microcheaguri de sange in plamani, care ar putea contribui semnificativ la riscul de deces. Mai mult, tipul de coagulare a sangelui observat la mulți pacienți pare a fi unic pentru COVID-19.Microcheaguri de sange cu caracter nemaiintalnit, apar in corpul pacienților COVID-19Cercetatorii de la for și ’s Hospital, Dublin, au investigat coagulopatia la 83 de pacienți irlandezi…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

YouTube a mai gasit un loc in care sa afișeze reclame: in timpul pauzei

11:30, 26.04.2024 - Cei care credeau ca YouTube nu mai poate susține reclame in plus vor fi dezamagiți sa afle ca Google testeaza deja reclame intr-un nou loc pe platforma sa de streaming video. Cei care folosesc YouTube fara un abonament Premium ar putea sa inceapa sa vada in varianta de televizoare a aplicației noi reclame,…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Premiera cosmica: Agricultura pe luna marcheaza primul pas in colonizarea spațiului

18:20, 08.04.2024 - Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Un algoritm AI poate detecta noile variante COVID-19, totul mult mai rapid

08:05, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient, relateaza Mediafax. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…


Ce parere ai despre aceasta stire?