Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hunedoara: Obiecte vechi de peste 30.000 de ani sunt expuse la Muzeul de Arheologie de la Castelul Corvinilor

Publicat:

Obiecte vechi de peste 30.000 de ani, doua morminte de origine dacica, dar și unelte sau podoabe din cele mai vechi timpuri sunt prezentate in cadrul unei duble expoziții ce a fost deschisa miercuri la Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie de la din Hunedoara.

Intitulate "Preistoria și " și "Dacii de la Munte. Dacii de la Câmpie", cele doua expoziții își propun sa arate continuitatea comunitaților din zona Hunedoarei, mai ales ca în imediata apropiere a

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții de Paște! Preșcolarii și elevii din Lugoj expun la Muzeul de Istorie, Etnografie și Arta Plastica

02:45, 25.04.2024 - Muzeul de Istorie, Etnografie și Arta Plastica din Lugoj intampina  cea mai importanta sarbatoare a lumii creștine  printr-o expoziție intitulata “Tradiții de Paște”. Manifestarea, organizata in parteneriat cu Gradinița  P.P Nr. 2 Lugoj (structurile  G. P.P Nr. 1, G. P.P Nr. 2, G. P.P Nr.…

Ai obiecte din perioada comunista? Vezi cum le poți pune in valoare!

19:15, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie din Targoviște a lansat un apel catre dambovițeni și nu numai pentru a completa colecțiile existente și a organiza unele noi referitoare la perioada comunista. “Avem nevoie de sprijinul comunitații. Orice fel de amintire din acea perioada ne este de mare ajutor. Pot fi obiecte de uz…

Și-a condamnat soția infidela la moarte și i-a expus osemintele in interiorul Castelului Corvinilor. Povestea tragica a Anei Torok

18:25, 18.04.2024 - In inima Transilvaniei, Castelul Corvinilor din Hunedoara se inalța mareț și impunator, o fortareața de piatra ce pare sa fi pastrat timpul și tainele vremii in adancurile sale intunecate. Printre poveștile sale stravechi și legendele care iși gasesc adapost in zidurile sale, una reține atenția prin…

Ne pregatim de Noaptea Cercetatorilor Europeni 2024!

11:05, 02.04.2024 - Noaptea Cercetatorilor Europeni este o inițiativa care are loc anual in diverse orașe din Europa, și nu numai, iar Zalaul este deja o prezența constanta prin Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau. Scopul principal al acestui eveniment este de a aduce cercetatorii și publicul larg impreuna pentru…

Muzeul „Nicolae Iorga” din Valenii de Munte, inchis pana pe 17 martie

11:56, 01.03.2024 - Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova anunta ca, in perioada 4-17 martie 2024, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Valenii de Munte va fi inchis publicului pentru vizitare, deoarece se vor desfasura lucrari de igienizare. Muzeul de Arta Religioasa si Muzeul de Etnografie a Vaii Teleajenului,…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Simpozion, la Casa Bredicenilor: Lugoj – poduri, piețe, strazi și splaiuri

10:55, 20.02.2024 - Ziua Internaționala a Ghidului de Turism – 21 februarie – va fi marca la Casa Bredicenilor din Lugoj printr-un simpozion organizat de Asociația Ghidul Banatului in colaborare cu Biblioteca Municipala și Muzeul de Istorie, Etnografie și Arta Plastica Lugoj. Manifestarea se va desfașura,…

Una dintre cele mai vechi cai ferate din Romania a implinit 140 de ani. Drumul fierului, fara trenuri VIDEO

12:20, 05.02.2024 - Una dintre cele mai vechi cai ferate din Romania leaga orașele Hunedoara și Simeria. A fost deschisa circulației in 1884, iar la 140 de ani de la inaugurare, trenurile de calatori nu mai circula pe ea


Ce parere ai despre aceasta stire?