Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hora Unirii – InventicoMania cu Bogdan Sălăvăstru (24.01.2016)

Publicat:

Astazi se implinesc 157 de ani de cand Moldova si s-au unit sub domnia lui . Pentru ideea de Unire a tuturor intr-o singura patrie, romanii luptasera multe veacuri pe cai politice, diplomatice, prin razboaie.  Pe 24 ianuarie 1859, romanii din Moldova si au jucat si au cantat „“, un cantec patriotic compus cu cateva zile inaintea marelui eveniment.  Cel care a compus melodia aceasta este compozitorul ; el a ramas in istoria Romaniei moderne prin acest cantec care a rasunat din piepturile unionistilor.

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

(video) Mia Rusu, din Chișinau, a emoționat-o pana la lacrimi cu vocea sa pe Andra la „Romanii au talent”: „Ești foarte curajoasa. Cred ca ești facuta pentru muzica!”

11:00, 27.04.2024 - Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinau, Moldova, și a dovedit ca este talentata și foarte ambițioasa. Pasiunea pentru muzica a descoperit-o la varsta de 5 ani, cand a inceput sa cante melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmarea, scrie protv.ro .

Sandu: Discuțiile despre unire au fost mereu pentru a speria oamenii

15:55, 10.04.2024 - Discuțiile despre unire au fost mereu generate pentru a speria oamenii, afirma Maia Sandu. Președinta a facut declarația intr-un interviu acordat pentru Nokta, menționind ca subiectele din spațiul public ar trebui sa fie axate pe subiecte mai importante, transmite realitatea. {{739709}}In opinia președintei,…

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

Profesorul roman Tudorel Toader a primit titlu onorific „Doctor Honoris Causa”: Disticția, oferita de USM

08:10, 21.02.2024 - Senatul Universitații de Stat din Moldova (USM) a conferit titlul onorific „Doctor Honoris Causa” Profesorului universitar Tudorel Toader, doctor in drept, rectorul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Romania.

Cantemir, domnitorul cu sange de tatar de pe tronul Moldovei

08:46, 19.02.2024 - Poate vi se pare uluitor, dar Dimitrie Cantemir, poate cel mai invațat domn din istoria Principatelor Romane (și ma refer aici la Moldova și Țara Romaneasca), are, fara dubii, obarșii tatarești. Numele insuși depune marturie in acest sens. Sa-l forfecam!

Pana unde „se intindeau” romanii inainte de Unire. Imperiul Rus recunoștea majoritatea romaneasca din Basarabia FOTO

22:20, 03.02.2024 - Harțile etnice realizate inainte de recunoașterea Romaniei Mari dovedesc ca atat rușii, cat și maghiarii recunoșteau prin statistici proprii faptul ca romanii sunt majoritari in Basarabia sau Transilvania.

Șeful Statului Major al Armatei il contrazice pe Ciolacu: Romanii trebuie sa se ingrijoreze, Rusia nu se va opri aici (VIDEO)

22:21, 31.01.2024 - Noul șef al Statului Major al Apararii, general-locotenent Gheorghita Vlad, susține ca romanii trebuie sa fie ingrijorați și sa se pregateasca de razboi, pentru ca Rusia nu se va opri in Ucraina daca va caștiga. Zilele trecute, premierul Ciolacu transmite un mesaj total opus.„Populația din Romania,…


Ce parere ai despre aceasta stire?