Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hegedüs Csilla: Limes-ul roman - un tezaur universal care merită toată atenția noastră

Publicat:

"Structurile materiale, arheologice, care au alcatuit frontiera vor fi cercetate și puse în valoare și pe teritoriul României, ele facând parte din patrimoniul cultural universal.Prin acest demers științific se dorește promovarea turismului cultural și crearea de locuri de munca prin serviciile conexe acestui domeniu" - a declarat ministrul Culturii, Hegedüs Csilla cu ocazia semnarii ordinului prin care se instituie Programul Național &"Limes", dedicat inventarierii și cercetarii arheologice a frontierei de pe teritoriul României.…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua expoziție permanenta la MNIT: LAPIDARIUL ROMAN

14:30, 07.06.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) are placerea de a anunța ca, incepand de duminica, 9 Iunie (a.c.), expoziția permanenta „Lapidariul roman” este deschisa pentru vizitare, potrivit mediafax.

MNCR lanseaza proiectul „Invatamantul romanesc din Depresiunea Intorsurii Buzaului”

14:50, 06.06.2024 - Muzeul National al Carpatilor Rasariteni (MNCR) din Sfantu Gheorghe a demarat proiectul „Invatamantul romanesc din Depresiunea Intorsurii Buzaului in imagini si marturii”, propunandu-si sa realizeze o colectie de fotografii din perioada 1948-1970, precum si interviuri cu o serie de fosti elevi si dascali…

Covasna: MNCR lanseaza proiectul ‘Invatamantul romanesc din Depresiunea Intorsurii Buzaului’

20:05, 05.06.2024 - Muzeul National al Carpatilor Rasariteni din Sfantu Gheorghe a demarat proiectul "Invatamantul romanesc din Depresiunea Intorsurii Buzaului in imagini si marturii", propunandu-si sa realizeze o colectie de fotografii din perioada 1948-1970, precum si interviuri cu o serie de fosti elevi si dascali ai…

Muzeul National de Istorie a Romaniei este prezent la Bookfest – Salonul International de Carte. Iata noutatile editoriale din acest an

11:05, 28.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR participa si anul acesta la Bookfest ndash; Salonul International de Carte, care se va desfasura in perioada 29 mai ndash; 2 iunie 2024, la Centrul expozitional Romexpo din Bucuresti, in pavilionul B2. Muzeul National de Istorie a Romaniei ii asteapta pe vizitatori…

Ciolacu, despre situația din muzee: „Daca vor face greva, sambata noaptea ma gasiți la Antipa”. Promisiuni de creștere a salariilor

13:55, 16.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat la inceputul ședinței de guvern de joi, 16 mai, ca saptamana viitoare ar urma sa fie aprobat un act normativ „privind rezolvarea problemelor de salarizare din muzeele țarii”. Mai multe muzee din București și din țara au anunțat ca vor ramane inchise pe 18 mai, de…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Conferinta despre culisele recuperarii unor tezaure din patrimoniul cultural national, la MNCR

08:10, 17.04.2024 - Muzeul National al Carpatilor Rasariteni (MNCR) din Sfantu Gheorghe organizeaza miercuri o conferinta publica despre culisele recuperarii unor valoroase obiecte din patrimoniul cultural national. Prelegerea „Patrimoniu pierdut – Patrimoniu regasit. Recuperarea tezaurelor din Patrimoniul Cultural National”…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.


Ce parere ai despre aceasta stire?