Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Generalul Constantin Scărișoreanu - Un erou uitat pe nedrept

Publicat:

Viața este de multe ori presarata cu rivalitați, gelozii și ingratitudini; din pacate, și intre militari, indiferent de armatele pe care le-au servit – exemplele von Clausewitz sau fiind semnificative –, s-au inregistrat asemenea atitudini, pe care „spiritul de corp” ar fi trebuit sa nu le accepte. Istoria insa, intre multiplele sale obligații, are și indatorirea de a repune personalitațile autentice in locurile și pozițiile pe care le merita. Este și „cazul generalului Scarișoreanu”, pe care il oferim acum spre examinarea obiectiva a cititorilor noștri.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orasul uitat din Romania care are cea mai mare sculptura realizata in piatra. Este un loc de vis, trebuie sa ajungi aici macar o data in viata

21:26, 11.05.2024 - Orasul uitat din Romania in care se afla cea mai mare sculptura realizata in piatra. Sculptura impresionanta concureaza cu Statuia Libertații din SUA, la inalțime. Unde este situata și de ce este musai sa o vizitați cel puțin macar o data in viata? Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptura de piatra…

Restauram istoria si construim viitorul“: Sediul BNR Constanta, inima“ monetara din Piata Ovidiu - Constanta, readus la viata de lucrarile intreprinse de Aedificia Carpati

09:50, 29.04.2024 - Aedificia Carpati SA a fost antreprenorul general al lucrarilor de reabilitare, consolidare si modernizare intreprinse la Banca Nationala a Romaniei ndash; Sucursala Constanta. Gratie lucrarilor intreprinse de Aedificia Carpati SA si partenerii sai pentru acest proiect, bijuteria arhitecturala din Piata…

FEMEI CARE NE INSPIRA: Simona Kunz, bistrițeanca care ii atrage cu mici și sarmale pe turiști in restaurantul sau de pe malul marii, din Spania

17:40, 31.03.2024 - Despre viața bistrițencei Simona Kunz s-ar putea scrie o carte. Ba chiar s-ar putea face un film și le-ar avea pe toate: dramatism și disperare la plecarea din Romania, o viața fara griji construita prin multa munca in Germania, o poveste de dragoste cand aproape nu mai crezi ca viața ți-ar putea oferi…

”Cei rai nu pot fi iubiți, nu pot fi fericiți!” Lecția de viața pe care Alexandru Vlahuța i-a transmis-o fiicei sale, Margareta

14:10, 29.03.2024 - Scriitor, poet, și om politic roman de mare anvergura, Alexandru Vlahuța este renumit pentru contribuțiile sale in literatura și activitatea sa in domeniul cultural și social. Istoria literaturii romane pastreaza, la colț de cinste, scrisoarea pe care poetul i-a dedicat-o fiicei sale, Margareta, la…

Ana Stark-Stanisel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Romaniei, a incetat din viata

15:16, 26.03.2024 - Ana Stark-Stanisel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Romaniei, a murit la 89 de ani, potrivit news.ro Ana Botan-Stark-Stanisel s-a nascut la Harman, langa Brasov, in 1935.Ana Stark a facut parte din cea mai prolifica generatie a handbalului feminin din istoria Romaniei si a Rapidului.…

Ion Iliescu varsa o lacrima. „Am aflat cu enorma tristete”

19:40, 24.03.2024 - Fostul presedinte Ion Iliescu i-a adus un omagiu criticului Nicolae Manolescu. decedat sambata, despre care spune ca „ne-au apropiat multe, ne-au despartit putine lucruri”. „Am aflat cu enorma tristete ca s-a stins din viata profesorul Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania.…

Ion Iliescu, mesaj la moartea lui Nicolae Manolescu: „Drum bun, Nicky!”

18:50, 24.03.2024 - Fostul președinte Ion Iliescu spune ca a aflat cu „enorma tristețe” ca s-a stins din viața profesorul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din Romania. „Romania pierde pe unul din ultimii sai mari intelectuali publici”, spune Ion Iliescu, care transmite condoleanțe familiei indoliate,…

Ciprian Mert, invațatorul care a adus istoria la viața in satul timișean Sintești

08:36, 22.02.2024 - La aproximativ o ora de Timișoara, in satul Sintești din estul județului, se afla un muzeu unic in care sunt adunate mii de exponate tradiționale din Banat. Existența muzeului se datoreaza invațatorului Ciprian Mert, un fiu al satului. El iși imparte timpul intre copiii pe care ii indruma la școala,…


Ce parere ai despre aceasta stire?