Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Genă modificată

Publicat:

Cercetatorii francezi au des­co­perit o gena comuna la nu­me­rosi pacienti care sufereau în acelasi timp de tulburari renale si de o afectiune neurologica mai rara, numita boala Charcot-Marie-Tooth (MCMT).

Este vor­ba de o mutatie a genei INF2 pe seama careia este pusa aso­ci­e­rea acestor afectiuni. MCMT este o boala neurologica ereditara rara. Co­rin­ne Antignac si echipa ei au analizat profilul genetic a 16 pa­ci­enti cu MCMT si boli renale si au stabilit ca, în 75% dintre ca­zuri, gena INF2 era…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au anunțat dieta care ajuta bolnavii de cancer de prostata: Boala evolueaza mai lent

23:51, 04.05.2024 - O dieta bazata pe plante - una care nu exclude carnea și peștele, dar care este compusa in mare parte din alimente vegetale - ar putea contribui la incetinirea evoluției cancerului de prostata, potrivit unei cercetari coordonate de Universitatea din California, San Francisco.

Virusul gripal e cel mai probabil sa declanșeze o noua pandemie. Cercetatorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

19:10, 20.04.2024 - Virusul gripal este patogenul cu cel mai ridicat grad de probabilitate pentru provocarea unei noi pandemii globale in viitorul apropiat, avertizeaza cercetatori din domeniu, citați de The Guardian. Conform unui nou studiu internațional, gripa este cea mai mare amenințare la adresa sanatații la nivel…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

'Pacienți, taxați de Ciolacu și Rafila': USR cere eliminarea totala a taxei pe boala

07:20, 06.04.2024 - USR solicita eliminarea completa a taxei pe boala, nu doar parțial, dupa ce Consiliul Legislativ a analizat modificarile privind taxa pe boala și a confirmat avertismentul USR ca se introduce un tratament discriminatoriu intre persoanele care necesita concediu medical.

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Primul caz de febra tifoida din 2024 in Romania, la un pacient al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitala

10:30, 30.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Boala misterioasa fara leac care te face captiv in propriul tau corp. Aproape toți cei afectați sunt urmașii aceleiași persoane

07:05, 22.03.2024 - Neuroferitinopatia este o boala rara a creierului care ii face pe pacienți sa devina captivi in propriul lor corp și pare sa afecteze, in mare parte, doar urmașii unei singure familii, scrie BBC. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge testeaza acum daca un medicament care exista deja pe piața…


Ce parere ai despre aceasta stire?