Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gastronomie bănăţeană

Publicat:

O capitala culturala europeana trebuie sa aiba cu ce se mandri si pe… plan gastronomic. nu se lasa mai prejos, mai ales ca are in spate bunatati cum nu mai gasesti altundeva. Asa ca autoritatile timisorene s-au gandit ca un festival culinar organizat in aer liber aduce un plus in cursa pentru castigarea [...]

Citeste articolul mai departe pe analogtv.ro…  

Sursa articol: analogtv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Roșiile oltenești vandute la Cluj sunt din Italia. Un istoric in gastronomie ii critica pe țaranii necinstiți: ”Nu pot accepta sa fiu mințit” - FOTO

09:15, 28.04.2024 - Istoricul in gastronomie, Mircea Groza, a relatat cum au incercat sa il pacaleasca țaranii cu roșii oltenești, care de fapt sunt din Italia. Acesta cunoaște foarte bine piața și spune ca in depozitele din Cluj e plin de roșii din ”afara” la prețul de 9 lei, care ajung la 35 de lei pe gheretele din piața.”ROȘII…

Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

15:55, 02.04.2024 - Vinurile din Segarcea au cules și in aceasta primavara o recolta impresionanta de recunoașteri internaționale – nu mai puțin de 17 medalii, dintre care șase de diamant și opt de aur. Printre vinurile care au atras atenția in mod deosebit se numara Principesa Margareta 2020 (Marselan), care a stabilit…

Vasile Blaga va juca la Ruga banațeana

06:31, 01.04.2024 - Sub pretextul deschiderii terminalului Schengen al Aeroportului Timișoara, președintele PNL, Nicolae Ciuca, a luat pulsul filialei județene a partidului, dupa acțiunea șoc de demitere a lui Alin Nica din funcția de președinte al filialei județene, pe motiv ca n-a fost de acord cu alianța cu PSD și a…

Romana Rista, primul diplomat culinar din Romania: „Mancarea banațeana a pierdut teren, a ramas in casele oamenilor”

09:55, 25.03.2024 - Romana Rista este primul diplomat culinar din Romania. Aceasta a prezentat, in premiera naționala, multiculturalitatea gastronomiei locale. Romana a dat, in ultimii zece ani, identitate multietnica bucatariei banațene, pe care a evidențiat-o prin bucataria franceza, croata, ceheasca, șvabeasca, maghiara,…

Inițiativele de dezvoltare a turismului 

15:50, 17.03.2024 - Raionul Ștefan Voda a gazduit prima ediție a Forumului de Dezvoltare Economica Locala: Agricultura, Gastronomie și Turism. Evenimentul a adunat experți și decidenți din Republica Moldova și din Carolina de Nord, SUA din domeniile vizate. Prezent, la eveniment Secretarul de stat al Ministerul Culturii…

Juratul Chefi la cuțite Richard Abou Zaki, despre pasiunea pentru gastronomie in familia lui: ”Fiica mea a mancat, la 3 ani, in 20 de restaurante cu stele Michelin”

13:20, 08.03.2024 - Indragostit de bucatarie inca din copilarie, Chef Richard Abou Zaki este gata pentru o noua etapa in viața sa profesionala: odata cu debutul sezonului 13 Chefi la cuțite va incepe și cariera lui in televiziune, ca o incununare a unui parcurs impresionant in domeniul gastronomic.

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

17:01, 04.03.2024 - "Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a publicat volumul "Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanesti" si in 2022 a…

Leurda, macrișul și șalaul de Dunare, secretele cu care romanii au caștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie

18:46, 22.02.2024 - Echipa județelor Brașov și Prahova care a caștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie spune ca a folosit leurda și macriș, dar și șalau de Dunare și calcan de Marea Neagra ca sa caștige medaliile


Ce parere ai despre aceasta stire?