Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt.ro: Palais des dames (reteta din 1931)

Publicat:

Cantitati: 3 oua, 150 gr. unt, 150 gr. zahar, 150 gr. faina, 80 gr. stafide si coaje de lamaie.Modul prepararii: Se ia zaharul, se piseaza pudra. Se ia apoi untul si se freaca cu zaharul bine. Se adauga apoi faina pe stafidele si coaje de lamaie. Se face o compozitie ca sa se poata turna cu cornetul. Se ia apoi o tava si se pune cu cornetul cate putin in diferite forme.Se da la un foc iute si se lasa pana se rumenesc apoi se scot si se servesc ca prajituri.Din "Caiet pentru gospodarie" ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla daca pui prea multa faina in painea de casa. Greșeala pe care o fac multe gospodine

09:11, 22.04.2024 - Rețeta de paine nu poate fi preparata daca ingredientele nu sunt cantarite cu mare atenție. In caz contrar, painea nu va ieși așa cum trebuie. Multe gospodine fac greșeli atunci cand o prepara. In primul rand, adauga prea multa faina in painea de casa. Ce se intampla daca painea de casa are prea multa…

Rețete de prajituri marmorate

09:05, 15.04.2024 - Prajitura marmorata este, de regula, aluatul pufos, fraged, in care adaugi diferite ingrediente și arome care sa se imbine perfect in straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iata și cateva rețete de prajituri marmorate.De regula, daca adaugi cacao sau creme de prajituri, sau așezi prajitura…

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Cum se masoara cu precizie faina. Greșeala care duce la folosirea unei cantitați cu 25% mai mare decat cea necesara

20:40, 20.02.2024 - In Europa, rețetele din panificație și cofetarie sunt realizate pe baza ingredientelor masurate concis prin cantarire. Specialiștii din domeniul culinar au ajuns la concluzia ca aceasta este forma cea mai potrivita pentru a masura ingredientele, inclusiv faina pentru compoziții. Principalul motiv pentru…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Lava cake – rețeta delicioasa cu care nu dai greș

13:30, 11.02.2024 - Lava cake este un desert absolut minunat, indragit in lumea intreaga și este facut printr-o rețeța simpla, cu doar cateva ingrediente. Descopera rețeta originala de lava cake și alte lucruri interesante despre acest preparat delicios și elegant.Cine a inventat rețeta de lava cakeLava cake este un desert…


Ce parere ai despre aceasta stire?