GastroArt: Salata de cartofi (reteta din 1931)
Publicat:Pentru salata de cartofi ne trebuie urmatoarele lucruri: 200 g. cartofi, 20 g. untdelemn, 20 g. masline, 20 g. ceapa si 6 g. sare, pentru 2 persoane.Ferbem cartofii in apa pana se crapa coaja.Dupa ce se ferb ii curatim de coaja. Apoi ii taiem felii fara sa se crape. Daca sunt prea mari le taiem doua sau in patru. Luam ceapa si o taiem in doua cu coada. Fiecare jumatate o taiem pestisor subtire ca foita de ceapa. Maslinele le scoatem samburii si le taiem cu forficelul in forma de de floare. Punem ...
Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…
Sursa articol: ziuaconstanta.ro
Stiri pe aceeasi tema
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Salata revigoranta de roșii, ideala pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman
11:15, 19.04.2024 - Salata de roșii poate fi un fel principal delicios, in zilele de post cand nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, sau poate fi o garnitura delicioasa pentru alte feluri de mancare. Mai mult, aceasta salata este și extrem de sanatoasa, deoarece conține doar ingrediente proaspete și naturale.Rețeta…
Orez cu fructe de mare
00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…
Pulpa de rata cu ceapa caramelizata si cuscus
00:35, 15.03.2024 - Ingrediente: pulpa de rata condimente (sare, piper, cimbru) felii de portocala Se condimenteaza pulpa de rata si se pune pe 2-3 felii de portocala, invelita intr-o hartie de copt. Se introduce la cuptor, 40 de minute la 180 de grade, apoi se creste temperatura la 200 de grade, cu ventilatie si se scoate…
Secretul celei mai gustoase creme de zahar ars cu mere. E delicioasa
15:46, 07.03.2024 - Crema de zahar ars este un desert foarte delicios care, pentru mulți dintre noi, ne aduce aminte de copilarie. Puteți incerca urmatoarea rețeta de crema de zahar ars cu mere. Este foarte delicioasa. Rețeta crema de zahar ars cu mere Crema de zahar este este un desert iubit de mulți oameni. Merele din…
Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal
09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…
Cat costa o legatura de ceapa verde sau un kilogram de spanac, in piețele din Romania. Au aparut pe tarabe primele verdețuri din acest sezon
08:46, 16.02.2024 - Primele verdeturi din acest sezon au aparut deja in piețele din Romania, dar prețurile lor sunt destul de mari, un kilogram ajungand pana la 20 de lei. Producatorii au pastrat preturile de anul trecut la salata, ceapa verde, spanac sau ridichi, ca sa nu-si piarda clientii, dar chiar și așa clienții…