GastroArt: Prajitura cu amoniac (reteta interbelica)
Publicat:Blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri smantana sau lapte, 10 linguri ulei, 2 cani aproximativ faina, esentaSe bat ouale cu furculita, apoi se pun zaharul, smantana, uleiul, esente, se amesteca bine, apoi se adauga putin cate putin faina sa fie mai moale, ca si blatul de tort si se fac 4 foi din aceasta compozitie. Se unge bine tava cu faina, se pun in tava si se intind peste tot, devin ca niste foi de blat mai subtiri.Crema: se fierbe lapte cu faina si zahar, apoi se ia de pe foc sa se raceas ...
Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…
Sursa articol: ziuaconstanta.ro
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta de prajitura Seara de Mai
16:56, 11.05.2024 - Aceasta prajitura se topește in gura, oferind un blat pufos și o umplutura delicioasa de ciocolata. Iata cum poți prepara aceasta minunație chiar și ca incepator in bucatarie.(sursa:https://www.delicatese.net/). Ingrediente pentru blat: 4 oua 1 cana (200 ml) zahar pudra 1 cana faina 3 linguri pudra…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
12:05, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluit de marii bucatari. Urmeaza pașii ca sa te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit
12:01, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu
18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…
Prajitura cu dovleac și crema de branza
01:00, 12.04.2024 - Aceasta prajitura are un blat umed. Crema de branza ii potențeaza gustul și ii ofera un plus de savoare. Daca ești fan Carrot Cake, cu siguranța aceasta prajitura va fi pe gustul tau. Este un desert rapid, perfect pentru un rasfaț de weekend. Blat cu dovleac: 200 ml ulei 315 gr. zahar 200 gr. oua (aprovimativ…
Cum faci cea mai gustoasa mancarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toata diferența
14:46, 04.04.2024 - Spanacul inabusit poate fi o garnitura perfecta la oua ochiuri, friganele, friptura, dar si o umplutura de placinte si clatite, a notat in lucrarea sa, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relateaza Click.ro .Spanacul este o sursa importanta de vitamine și…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…