Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Oua in aspic (reteta interbelica)

Publicat:

Ouale rascoapte se taie in jumatati, dealungul. Aceste jumatati se taie felioare, reconstituind cu ele jumatatea de ou. Se ung felioare de paine cu maioneza, se aseaza deasupra jumatatea de ou varand intre fiecare felioara putina sunca sau resturi de limba fiarta sau de salam.Cand forma oului este reconstituita, se toarna peste ele aspicul incalzit care se lasa la rece sa se intareasca. Aceste sandvichuri se servesc cu ridichi.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aprox ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Rețeta de placinta cu mere la tigaie. Este gata in 10 minute și are un gust savuros

11:00, 06.03.2024 - Placintele cu mere sunt foarte delicioase și se gatesc in multe feluri. Daca vrei sa faci o schimbare și sa renunți la tava, poți sa alegi placinta cu mere la tigaie. Este gata in 10 minute, ai nevoie de puține ingrediente și are un gust savuros.

Rețeta de hummus cu dovleac și naut. Un preparat simplu și rapid, specific perioadei de post

20:25, 01.03.2024 - Ne apropiem cu pași rapizi de una dintre cele mai frumoase perioade din an, dar și de una dintre cele mai importante sarbatori. Daca tot urmeaza cel mai strict post al anului, mulți dintre credincioși au inceput inca de pe acum sa iși pregatesta lista cu preparate specifice perioadei urmatoare. Iata…

Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine. Desertul cu care sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete

09:01, 24.02.2024 - Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este desertul cu care vei reuși sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta delicatesa, dar și care este modul de preparare!

Cu ce sa inlocuiești uleiul din maioneza. Așa procedeaza marii chefi bucatari

16:05, 22.02.2024 - Maioneza este folosita de gospodine in prepararea mai multor bunatați. Aceasta poate fi cumparata de la magazin, dar este recomandat sa o faceți acasa. De cele mai multe ori, rețeta conține ulei, insa exista variante și fara. Cum se face maioneza fara ulei Maioneza este un amestec de ulei și oua, dar…

Reteta de carnati de Plescoi – cum faci cei mai buni carnați de casa

12:05, 09.02.2024 - Carnații de Pleșcoi sunt un produs tradițional romanesc recunoscut, cu o istorie bogata. Inițial, aceștia se numeau carnați de Buzau, pentru ca erau facuți in acest județ. Acest tip de carnați este destul de raspandit, astazi, la noi in țara, caștigandu-și popularitatea datorita aromei puternice și…

Rețeta de prajitura cu fructe de sezon. Desert simplu și extrem de delicios

10:41, 02.02.2024 - Daca vrei sa le gatești celor dragi ceva simplu și delicios, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și-ți prezentam cea mai simpla și gustoasa rețeta pentru prajitura cu fructe de sezon. Este un desert simplu și care va reuși sa-ți aduca zambetul pe buze. Iata de…


Ce parere ai despre aceasta stire?