Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Cornulete cu marmelada (reteta interbelica)

Publicat:

Se face un aluat dintr o ceasca de smantana, frac12; kgr. faina, 120 gr. unt si o lingura de zahar. Se framanta totul bine si se intinde o foaie mai mult lunga. Se pune deasupra o bucata de unt 100 gr. amestecata mai inainte cu lingura. Se impatureste aluatul in trei, aducand capetele laterale peste unt.Se intinde din nou foaia, de data aceasta in sens contrar. Se repeta aceasta operatie de 3 4 ori. Se lasa sa se odihneasca apoi aluatul frac12; de ora. Se intinde o foaie cam de jumatate cm. gros ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucatar Barbosu. Cate grade trebuie sa fie in bucatarie pentru a creste aluatul frumos

12:55, 23.04.2024 - Daca vreți sa pregatiți cozonac de Paște și sa nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucatar cunoscut in Romania a dezvaluit cum trebuie sa procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Cate grade trebuie sa fie in bucatarie pentru a creste aluatul frumos? Cozonac de Paște, rețeta…

Rețeta speciala de cozonac pentru Paște. Cum trebuie sa impletești aluatul, de fapt

15:06, 21.04.2024 - Mai este foarte puțin pana la sarbatorile pascale, așa ca gospodinele se pregatesc sa faca bunatați pentru cei dragi. Cozonacul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște. Acesta este adorat de toți romanii, mai ales ca este pufos și are o umplutura delicioasa. Totuși, daca nu sunteți…

Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu

18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…

Ce puneau bunicile in aluatul clatitelor de post ca sa iasa pufoase. Ingredientul secret pe care il foloseau

14:46, 14.04.2024 - O rețeta simpla, un desert delicios cu care ne putem rasfața papilele gustative. Afla, din randurile de mai jos, ce puneau bunicile in aluatul clatitelor de post ca sa iasa pufoase. Secretul succesului era un singur ingredient. Rețeta clatite de post In condițiile in care ouale, laptele și untul sunt…

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…


Ce parere ai despre aceasta stire?