Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GALERIE FOTO Comori istorice ascunse în Cetatea Medievală Târgu-Mureș

Publicat:

Sapaturile arheologice efectuate cu ocazia reabilitarii Cetații Medievale din Targu-Mureș au dus la descoperiri care i-au surprins pana și pe specialiști.

Arheologii Muzeului Județean Mureș au descoperit o bucatarie tipica secolului al XVII-lea și o fabrica de caramida, din același secol, descoperita intre bastioane. Cuptorul de caramida in care se confecționa caramida pentru construcția cetații este aproape intact, urmand sa fie inclus intr-un circuit turistic, impreuna cu celelalte descoperiri facute de-a lungul timpului in cetatea mureșeana.

Directorul

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primaria Constanta: Parcul Carol I, reabilitat pentru a pune in valoare vestigiile istorice (GALERIE FOTO)

08:40, 10.05.2024 - Parcul Carol I, amenajat intr o zona cu o puternica semnificatie istorica, a fost reabilitat pentru a pune in valoare vestigiile istorice si pentru a crea un spatiu de relaxare si petrecere a timpului liber. Parcul Carol I, amenajat intr o zona cu o puternica semnificatie istorica, a fost reabilitat…

Gemenii descopera comori ascunse prin creativitate: Afla ce se intampla cu zodia ta

08:25, 03.05.2024 - Conjuncția planetara de astazi ne indeamna sa ne reevaluam comunicarea și relațiile. Fiecare semn zodiacal va resimți aceasta influența intr-un mod unic, provocandu-ne sa ne redefinim echilibrul intre minte și inima. Horoscopul zilnic de astazi ar putea dezvalui indicii personalizate care sa va ghideze…

FOTO | Țara de sub țara: Catacombe antice, comori istorice, locuri secrete și structuri impresionante

13:30, 27.04.2024 - Turcia este bogata in minuni antice. Aflata intre Europa și Asia, aceasta țara a fost in centrul a numeroase imperii, care au lasat in urma atracții arheologice care rivalizeaza cu numeroasele sale minuni naturale.

Descoperiri arheologice importante la Hotelul Intim Constanta: Urme de locuire din vechiul Tomis gasite sub cladirea din Peninsula (GALERIE FOTO)

17:00, 11.04.2024 - O echipa formata din patru arheologi, anume Octavian Mitroi, Bianca Profiran, Stefan Daniel Palamiuc si Dan Vasilescu, au efectuat in perioada iulie 2023 ndash; aprilie 2024 lucrari de cercetare preventiva la Hotelul Intim, monument istoric al municipiului Constanta, aflat in curs de restaurare Octavian…

Un vanator de comori a gasit „cea mai mare” pepita de aur din Anglia. Urmeaza o goana dupa aur, cred pasionații de descoperiri

22:25, 21.03.2024 - Un vanator de comori a dezgropat o pepita de aur despre care se crede ca este cea mai mare gasita vreodata in Anglia. Norocul barbatului este și mai greu de crezut, mai ales ca detectorul de metale i s-a stricat exact cand a ajuns in locul unde a facut descoperirea, scrie CNN.

(Galerie FOTO) Eveniment festiv in cadrul proiectului ,,Invațamantul buzoian intre tradiție și modernitate”

10:50, 18.03.2024 - Eveniment aparte in cadrul primei ediții a proiectului „Invațamantul buzoian intre tradiție și modernitate„, proiect derulat in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Buzau și Asociația profesorilor „Chem-Bio-Phyz”. Vineri, 15 martie, in prezența a sute de oameni din educația buzoiana, a avut loc cea…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Salvarea si conservarea patrimoniului din lada de zestre a satului dobrogean (GALERIE FOTO)

15:15, 15.03.2024 - Joi, 14 aprilie, directorul Muzeului de Arta Populara Constanta, dr. Florentin Sirbu si dr. Cerasela Dobrinescu, sef sectie Patrimoniu Cultural National, s au deplasat in teren, la Slava Cercheza judetul Tulcea in vederea identificarii si selectarii unor obiecte cu valoare de patrimoniu etnografic specifice…

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…


Ce parere ai despre aceasta stire?