Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Publicat:

fragede umplute cu gem de prune

-pentru aluat:
150 g unt
100 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 ou
esența de lamaie
350 g faina
1 lingurița rasa praf de copt

-pentru umplutura:
gem de prune

-pentru ornat:
zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri fragede umplute cu gem de prune
Mixezi untul moale impreuna cu zaharul macinat, adaugi oul, zaharul vanilat și esența de lamaie, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt și amesteci cu mana pana inglobezi toata faina. Vei obține un aluat fin, nelipicios.
Capacul

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Rețeta mucenici moldovenești insiropați

09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

La ce foloseste orificiul de la capacul rezervorului de la masina. Putini soferi au habar, pacat

14:15, 27.02.2024 - Fiecare șofer sa lauda de cele mai multe ori ca-și cunoaște mașina foarte bine. Dar, s-ar putea sa nu fie chiar așa. De exemplu, știați la ce foloseste orificiul de la capacul rezervorului de la masina? Daca te-am surprins, și nu știi,

Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clatitelor

17:31, 26.02.2024 - Nutriționistul Mihaela Bilic , cunoscuta in mediul online pentru sfaturile sale, le-a explicat urmaritorilor sai cum trebuie sa procedeze pentru a face clatite cat mai gustoase. Clatita perfecta are nevoie de odihna, in opinia sa. Cum asa? Nutriționistul a explicat in postarea sa. Cine spune ca nu-i…

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?