Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fructul minune care ar putea revolutiona medicina! Are de 40 de ori mai multa vitamina C decat portocalele si de 70 de ori mai mult licopen decat rosiile!

Publicat:

Un fruct din Nepal uimeste prin proprietatile lui oamenii de stiinta. Momordica cochinchinensis, cunoscut in limbaj popular drept gac, reprezinta o provocare pentru oamenii de stiinta care nu au putut explica pe deplin efectele vindecatoare pe care le are asupra organismului uman. Cu o concentratie in vitamina C de 40 de ori mai mare decat a portocalelor, avand de 70 de ori mai mult licopen decat rosiile, de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii si de 40 de ori mai multa zeaxantina decat porumbul, gacul ar putea revolutiona medicina. Gacul este un fruct originar din Nepal, are o forma sferica,…

Citeste articolul mai departe pe caplimpede.ro…  

Sursa articol: caplimpede.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

Fructul minune care conține mai multa Vitamina C decat citricele: crește in Romania și are beneficii foarte mari pentru sanatate

15:35, 30.03.2024 - Citricele sunt fructe extrem de bogate in Vitamina C, dar nu sunt tocmai indicate pentru oamenii care au probleme cu stomacul, aceste fructe generand aciditate. In schimb, pentru aport de Vitamina C, tot mai mulți oameni prefera fructele de aronia care au un conținut de vitamina C de 21 mg la 100 g…

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Cea mai rapida fisura din stratul de gheața al Antarcticii i-a surprins pe oamenii de știința

02:26, 06.03.2024 - Oamenii de știința americani au inregistrat cea mai rapida fisura din stratul de gheața detectata vreodata. Evenimentul a avut loc in 2012 pe platoul de gheața Pine Island, situat de-a lungul coastei de vest a Antarcticii, relateaza Planet Today, citind revista AGU Advances. Falia care s-a format a…

O bomba cu ceas. Despre ce nu vorbesc oamenii de știința și ecologiștii din Moldova și Ucraina  

19:05, 02.03.2024 - Depozitele de steril din Ucraina sint o bomba cu ceas, dar oamenii de știința și ecologiștii din Moldova nu prea vorbesc despre acesta pentru a nu semana panica, deoarece nu exista un raspuns cuprinzator cu privire la modul de eliminare a depozitelor de steril periculoase. Oamenii de știința din ambele…

Ambiție uriașa la CERN: descoperirea de noi particule care ar putea revoluționa ințelegerea fizicii și a modului in care funcționeaza Universul

05:05, 17.02.2024 - Oamenii de știința de la cel mai mare accelerator de particule din lume, situat in Elveția, au inaintat propuneri pentru un nou instrument mult mai mare. Scopul este de a descoperi noi particule care ar putea revoluționa ințelegerea fizicii și a modului in care funcționeaza Universul. Daca va fi…

Fructul minune care alunga oboseala cat ai clipi! Beneficii extraordinare pentru sanatate

11:55, 04.02.2024 - Acest fruct furnizeaza magneziu, calciu și fier, și conține, de asemenea, o cantitate semnificativa de vitamina C, cu 25 mg la fiecare 100 g. Deși este perisabil, poate fi pastrat in frigider pentru cel mult doua-trei zile.Zmeura, o minune pentru sanatateEste vorba despre zmeura, o sursa importanta…


Ce parere ai despre aceasta stire?