Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO/VIDEO: Mica Unire, celebrată la Bistrița cu o ceremonie militară și tradiționala Hora Unirii. 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Publicat:
FOTO/VIDEO: Mica Unire, celebrată la Bistrița cu o ceremonie militară și tradiționala Hora Unirii. 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Piața Unirii din Bistrița s-a animat astazi, la pranz, cu prilejul celebrarii celor 165 de ani de la Mica Unire. Sute de bistrițeni au infruntat temperaturile negative și au incins Hora Unirii in preajma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire a fost celebrata astazi la Bistrița, cu o ceremonie militara și religioasa organizata la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Piața Unirii, Ceremonia publica a presupus acordarea onorului militar, intonarea Imnului Național al Romaniei și oficierea unui serviciu religios. Consiliul Județean BN, Primaria și Instituția Prefectului au depus…

Citeste articolul mai departe pe bistriteanu.ro…  

Sursa articol si foto: bistriteanu.ro


Stiri pe aceeasi tema

(video) Mia Rusu, din Chișinau, a emoționat-o pana la lacrimi cu vocea sa pe Andra la „Romanii au talent”: „Ești foarte curajoasa. Cred ca ești facuta pentru muzica!”

11:00, 27.04.2024 - Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinau, Moldova, și a dovedit ca este talentata și foarte ambițioasa. Pasiunea pentru muzica a descoperit-o la varsta de 5 ani, cand a inceput sa cante melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmarea, scrie protv.ro .

Aniversari romanesti. Regele Carol I – 185 ani de la nastere (I): Ionel I.C. Bratianu: intemeetor al Romaniei moderne, un adevarat Suveran constitutional fiindca era totdeodata si liberal si conservator

14:45, 23.04.2024 - Pomenirea, la date aniversare cel putin, si mai rotunde, a conducatorilor si personalitatilor Statului Roman ce dateaza din secolul al XIV lea, o data cu coagularea formatiunilor romanilor in Tara Romaneasca, in 1330, si Moldova, in 1359 ndash; voievozi domnitori, regi, presedinti, eroi luptatori militanti…

VIDEO | Cum a aparut pe harta 'copilul de suflet' al lui Ceaușescu: Ion Iliescu a dus planul la bun sfarșit

14:30, 18.04.2024 - Specialiștii au examinat meticulos peste 120 de potențiale locații pentru amplasarea unei centrale nucleare, analizand diverse bazine hidrografice precum Dunarea, Vișeul de Sus, Someșul Cald, Crișul Negru, Mureșul, Oltul, Siretul, Suceava, Moldova și Prutul Superior. Dupa o evaluare amanunțita, a fost…

Paul Gamurari, maestru in arta: "De multe ori, muzicienii din Moldova sint lasați sa-și procure și sa-și intrețina propriile lor instrumente"

10:05, 16.04.2024 - Nu a ramas mult pina cind instituțiile de invațamint superior din Moldova iși vor deschide ușile pentru noi tineri, care vor aplica la diverse universitați și specialitați. Printre acestea se numara și Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice. Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice (AMTAP) –…

Prima carte care o evoca pe Cocuța Conachi, care a facut spionaj in favoarea Unirii Principatelor

07:25, 03.04.2024 - La Galați a fost lansat volumul „Ecaterina (Cocuța) Conachi Vogoride – Eseu despre eroina din umbra” a scriitorului Vasile Ghica, acesta fiind primul volum in care este evocata personalitatea celei care a facut spionaj pentru dezvaluirea acțiunilor Imperiului Otoman impotriva unirii, aceste dezvaluiri…

De-a rasu’-plansu’! Ce „perle” au mai scos elevii la simularea pentru Bacalaureat…

22:40, 16.03.2024 - In fiecare an, atat examul efectiv de Bacalaureat, cat și simularea acestuia, vine cu o serie de „perle” din partea elevilor. Deși, in prima faza, toate aceste „perle” ni se par amuzante și reușesc sa ne starneasca hohote de ras, daca privim mai in ansamblu, este o situație de-a dreptul critica. Elevii,…

Delicatese (nu doar culinare) (39). Bogdaproste

11:05, 20.02.2024 -  Mamaliga. Mamaliga de porumb devine o adevarata salvare pentru Moldova intr-o perioada istorica in care granele devin principalele marfuri de export, in special in Imperiul Otoman. Painea alba de grau era un adevarat lux pe masa țaranului, astfel incat mamaliga și slanina devin unica salvare. ...

Reteta de carnati de Plescoi – cum faci cei mai buni carnați de casa

12:05, 09.02.2024 - Carnații de Pleșcoi sunt un produs tradițional romanesc recunoscut, cu o istorie bogata. Inițial, aceștia se numeau carnați de Buzau, pentru ca erau facuți in acest județ. Acest tip de carnați este destul de raspandit, astazi, la noi in țara, caștigandu-și popularitatea datorita aromei puternice și…


Ce parere ai despre aceasta stire?