Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Proteza imprimată 3D care va putea înlocui gipsul medicinal

Publicat:

Cortex este un prototip momentan, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Fata de gipsurile traditionale, grele, care nu permit respiratia pielii si care se murdaresc, Cortex are un design ca o panza de paianjen, realizat dupa modelul bratului.

Cum se va realiza totul? Pacientul va fi examinat, se va stabili ce fractura are la oase, iar bratul ii va fi scanat 3D. Un software va determina forma perfecta pentru exoscheletul care va fi montat, cu un suport concentrat in jurul fracturii, spre deosebire de gipsul traditional. Atunci, piese din poliamida vor fi printate instantaneu si prinse…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Comportamentul emoționant al elefanților asiatici: Ingroparea și jeluirea puiilor morți (studiu)

21:36, 01.03.2024 - Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti si ii jelesc zgomotos, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta indieni, care detaliaza un comportament al pahidermelor ce aminteste de ritualurile funerare umane, informeaza AFP, conform Agerpres. Cercetatorii au identificat cinci locuri in care…

In 2050, va aparea o noua specie umana

00:55, 20.02.2024 - Tranziția evolutiva remarcabila spre o noua specie de oameni, asemanatoare cu trecerea de la maimuțe la oameni, se afla in plina desfașurare și este influențata de o serie de motive complexe, spun specialiștii. Printre acestea se numara progresul rapid al tehnologiei, schimbarile comportamentale din…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Cursuri online gratuite, sub umbrela Harvard, Stanford, MIT sau Berkeley

06:30, 12.02.2024 - Mai multe universitați de top din lume ofera posibilitatea de a urma unul sau mai multe din sutele de cursuri online gratuite. Acestea sunt actualizate la fiecare inceput de an și sunt ultra specializate: de la managementul fericirii, la mecanica cuantica, de la medicina, la geologie, de la istoria…

Tezaurul din Villena, un mister care a uluit cercetatorii: obiecte fabricate cu material din afara planetei Pamant

08:05, 09.02.2024 - Cand arheologii au descoperit un tezaur din Epoca Bronzului acum mai bine de 60 de ani, au fost uluiți de ceea ce au gasit. Cu toate acestea, ei nu au realizat cat de surprinzatoare era cu adevarat descoperirea lor. Se pare ca unele piese din cufarul de comori, cunoscut sub numele de Tezaurul din Villena,…

Efectul stresului financiar asupra sanatații, mai dezastruos decat doliul sau un presiunea unui handicap

05:35, 04.02.2024 - Efectele stresului financiar asupra sanatații unei persoane depașesc limitele simplei bunastari mentale, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) și Kings College din Marea Britanie, informeaza ucl.ac.uk.Acest studiu, care s-a concentrat pe adulții in…


Ce parere ai despre aceasta stire?