Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Folosirea armelor chimice în Siria nu poate fi tolerată (ministrul iranian de Externe)

Publicat:

Ministrul iranian de externe, , a declarat duminica la Conferința pentru Securitate de la Munchen ca folosirea armelor chimice nu poate fi tolerata, facand trimitere la islamiștii suniți care lupta in Siria impotriva regimului de la Damasc, informeaza Reuters.

Guvernul sirian, aliat al Iranului, a respins saptamâna aceasta concluziile unui raport al organizației în care se arata ca armata sa și forțele aliate au folosit anul trecut armament chimic în luptele pentru recucerirea orașului Alep.

Regimul de…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul de externe iranian califica drept 'regretabile' sanctiunile UE impotriva Iranului

10:00, 23.04.2024 - Sanctiunile anuntate de Uniunea Europeana dupa atacul iranian cu rachete si drone contra Israelului sunt ''regretabile'' intrucat Teheranul a actionat pentru a se apara, a sustinut marti ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

„Doua sau trei drone, precum jucariile copiilor”. Teheranul bagatelizeaza atacul Israelului, dar amenința cu un raspuns „dur și maxim”

16:35, 20.04.2024 - Ministrul iranian de externe a catalogat drept o joaca de copii presupusa riposta israeliana la atacul fara precedent al Iranului, cu sute de rachete și drone, asupra Israelului, și a declarat ca Teheranul nu va raspunde decat daca vor fi vizate "interesele" iraniene, scrie sambata, 20 aprilie, AFP,…

Iranul amenința Israelul in cadrul Consiliului de Securitate ONU: Va face Israelul sa regrete orice atac

22:55, 18.04.2024 - Ministrul iranian de Externe a promis joi in fata Consiliului de Securitate al ONU ca Teheranul va face Israelul sa "regrete" orice atac impotriva tarii sale, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Concluzia Chinei dupa ce a vorbit cu Iranul. „Este capabil”

07:25, 16.04.2024 - Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a avut o convorbire telefonica cu omologul sau iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a informat marti agentia oficiala Xinhua, precizand ca Teheranul si-a exprimat din nou „dorinta de retinere” dupa atacul sau fara precedent asupra teritoriului israelian, transmite…

Belgia, Franta, Germania si Republica Ceha i-au convocat pe ambasadorii Iranului dupa atacul asupra Israelului

20:10, 15.04.2024 - Belgia a decis luni sa-l convoace pe ambasadorul iranian la Bruxelles, pentru a-i transmite "ferma condamnare a atacului Iranului impotriva Israelului", a anuntat Ministerul belgian de Externe, transmit AFP, Reuters si dpa, potrivit Agerpres.

Odobescu, dupa atacul Iranului asupra Israelului: „Suntem profund ingrijorati de situatia de securitate din Orientul Mijlociu”

12:00, 14.04.2024 - Ministrul de Externe, Luminita Odobescu, afirma ca autoritatile romane monitorizeaza situatia din Orientul Mijlociu si se afla in legatura cu ambasadele tarii noastre in regiune. „Suntem profund ingrijorati de situatia de securitate din Orientul Mijlociu”, a adaugat ministrul.

Venezuela urmarește 'evenimentele ingrijoratoare' din Orientul Mijlociu, dar nu condamna atacul Iranului asupra Israelului

09:45, 14.04.2024 - Guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro urmarește „evenimentele ingrijoratoare” din Orientul Mijlociu, a declarat sambata, dar nu a condamnat atacul de represalii al Iranului asupra Israelului din cursul zilei, relateaza Reuters.

Atacul direct al Iranului impotriva Israelului este unul fara precedent. „Guvernul israelian se va simti obligat sa riposteze”

01:20, 14.04.2024 - In orele de dupa atacurile Hamas din 7 octombrie, a existat un sentiment profund de "ce urmeaza acum?". De atunci, au existat cateva puncte de inflexiune ce au generat teama, dar, fara indoiala, acest moment, al atacului Iranului asupra Israelului, este cel mai periculos de pana acum, cu mult, scrie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?