Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Flotări” pentru creier. Cei mai importanți 12 pași pentru a reduce riscul de demență

Publicat:

Boala fara leac, „demența este acum cea mai de temut consecința a imbatranirii”, spun oamenii de știința de la Alzheimer’s Research UK, care au dezvoltat o noua aplicație pentru verificarea sanatații creierului. Instrumentul digital gratuit lansat de orga

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum

14:16, 11.04.2024 - Jumatate dintre ele au primit o injecție de esketamina la 40 de minute dupa naștere, iar cealalta jumatate a primit un placebo. The post STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum first appeared on Informatia Zilei .

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

O noua boala periculoasa face ravagii in Romania. Riscul de infectare este crescut in doua zone ale țarii

16:15, 25.03.2024 - O noua boala periculoasa se raspandește rapid in Romania. In prezent, sunt doua zone din tara care au declarat risc crescut de infectare. iata despre ce este vorba si ce trebuie sa știi despre aceasta boala care i-a speriat pe romanii!

Cum reducem riscul de diabet de tip 2. Schimbarile mici care ne pot feri de o boala grea

07:10, 24.02.2024 - Aproape o jumatate de miliard de persoane din intreaga lume sufera de diabet, arata cele mai recente statistici, iar peste 90% dintre cei afectați au diabet de tip 2.  Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronica care afecteaza capacitatea organismului de a utiliza eficient insulina și de aceea necesita…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…


Ce parere ai despre aceasta stire?