Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Finanțele pregătesc Declarația unică pentru plata impozitului și CAS pentru veniturile extrasalariale. Formularul comasează șapte declarații, între care și Declarația 600

Publicat:

Ministerul de Finante pregateste simplificarea obligatiilor declarative prin depunerea unei singure declaratii, "Declaratia unica" privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, scrie News.ro. "Declaraţia unică" va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600. Cele şapte declaraţii actuale care vor dispărea şi vor fi comasate sunt: D200 - veniturile realizate din România, D201 - veniturile realizate din străinătate, D220 - venitul estimat/norma de venit, D221 - norme de venit…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mai, luna in care romanii trebuie sa dea cu subsemnatul la ANAF. Ce declarații sunt obligați sa depuna la fisc ca sa nu primeasca amenzi

08:56, 08.05.2024 - Luna mai reprezinta un moment crucial pentru contribuabilii din Romania, deoarece vine la pachet cu obligația depunerii unor formulare esențiale, precum Formularul 112 - Declarația unica privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, Formularul 212 destinat angajatorilor pentru raportarea contribuțiilor…

Mai, luna in care romanii trebuie sa dea cu subsemnatul la ANAF. Ce declarații sunt obligați sa depuna la fisc ca sa nu primeasca amenzi

16:46, 07.05.2024 - Luna mai reprezinta un moment crucial pentru contribuabilii din Romania, deoarece vine la pachet cu obligația depunerii unor formulare esențiale, precum Formularul 112 - Declarația unica privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, Formularul 212 destinat angajatorilor pentru raportarea contribuțiilor…

DECLARAȚIA și PLATA IMPOZITELOR pentru CHIRII la ANAF. Cand devine OBLIGATORIE plata CASS

00:50, 19.04.2024 - Incepand cu 2024, regulile dupa care ANAF impoziteaza chiriile au suferit anumite modificari semnificative, conform noilor prevederi ale Codului Fiscal. Aceste schimbari au impact asupra persoanelor din Romania care caștiga bani din inchirierea unor proprietați. Cum impoziteaza ANAF chiriile Inainte…

Calendar ANAF 2024: Lista obligațiilor fiscale pe luna aprilie pentru firme și alți contribuabili

12:20, 29.03.2024 - Agenția Naționala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat calendarul obligațiilor fiscale pe luna aprilie 2024, din care fac parte și depunerea declarației SAF-T, a Formularului 100 privind obligațiile de plata la bugetul de stat și a Formularului 112 privind obligatiile de plata a contributiilor…

Opinia CECCAR privind propunerea de reducere a pragului de 500.000 de euro pentru aplicarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor

18:50, 26.03.2024 - Fantezii fiscale cu microintreprinderi: Cand „specialiștii” vad in 15,75% marja de profit net un paradis al avantajelor fiscale CECCAR, in calitate de reprezentant al intereselor profesiei contabile din Romania, se adreseaza astazi decidenților responsabili cu elaborarea politicilor economice și fiscale…

Legea care schimba Codul fiscal si introduce obligatia pentru prestatorii de servicii de plata, de pastrare a evidentelor privind platile transfrontaliere si beneficiarii acestora, promulgata

12:55, 04.03.2024 - Actul normativ promulgat de catre seful statului instituie unele obligatii pentru prestatorii de servicii de plata, de pastrare a evidentelor privind platile transfrontaliere si beneficiarii acestora si de punere a acestor evidente la dispozitia organelor fiscale. De asemenea, este introdusa  posibilitatea…

Proprietarul mallului Promenada, controlat de fisc

17:40, 22.02.2024 - NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din Romania, este controlat de Fisc. Dezvoltatorul a platit deja 2,5 milioane de euro și spune ca colaboreaza cu autoritațile romane pentru ca acestea sa ințeleaga modelul de business. Inspecții fiscale sunt in desfașurare și la alte firme ale grupului…

Romania ar putea avea nevoie de 7 ani pentru a reduce deficitul bugetar, spune ministrul Boloș

20:05, 20.02.2024 - Ministrul finantelor, Marcel Bolos, a declarat pentru Bloomberg ca reducerile bugetare anuale echivalente cu 0,5% din PIB, conform noilor reguli fiscale ale UE, sunt foarte greu de realizat, iar Romania ar putea avea nevoie de restul acestui deceniu pentru a reduce deficitul bugetar, noteaza Agerpres.„Pur…


Ce parere ai despre aceasta stire?